Hlavní obsah

Protest Bohemians Praha zatím komise rozhodčích neřešila

PRAHA

Komise rozhodčích fotbalového svazu zatím neřešila protest Bohemians Praha, kteří tvrdí, že jim sudí Jiří Adam odepřel v utkání 19. kola první ligy se Slováckem pokutový kop. Střížkovský klub nesplnil formální náležitosti protestu a svoji stížnost musí doplnit. Sdělil to šéf komise Luděk Macela.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Bohemians Praha se radují z gólu

Článek

Pražskému klubu se nelíbí, že rozhodčí Adam nejprve po kontaktu hostujícího beka Aleše Urbánka s domácím Stanleym Ibem odpískal penaltu a pak ji zřejmě na pokyn asistenta Petra Slavíka odvolal. Střížkovští v důležitém duelu remizovali 1:1.

Komise na svém zasedání uzavřela protest vedení pražské Slavie, kterému se nelíbilo, jakým způsobem řídil rozhodčí Miroslav Zelinka zápas 19. kola s Teplicemi. Červenobílí si stěžovali hlavně na to, že sudí udělil hostujícímu Milanu Matulovi za zákrok na Petra Jandu pouze žlutou kartu. Oba hráči se při srážce zranili.

Červenobílí tvrdili, že se Matula dopustil bezohledného a hrubého faulu s úmyslem Jandu srazit. Komise rozhodčích však slávistický protest zamítla. "Souhlasíme se žlutou kartou," řekl Macela. Už v minulém týdnu neuspěli Pražané ve stejné kauze u disciplinární komise, která Matulu neshledala vinným a nijak ho dodatečně nepotrestala.

Komise řešila i další zápasy 19. a 20. kola první ligy a vůči některým arbitrům přijala blíže nespecifikovaná vnitřní opatření.

Reklama

Související témata: