Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Plzeň 4:0Fotbalisté Boleslavi zesměšnili Plzeň a nadělili jí čtyřku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Táborský 1 : 0
38. Sylvestre 2 : 0
77. Sedláček 3 : 0
90. Poláček 4 : 0

MLADÁ BOLESLAV

V jednoznačnou záležitost se vyvinul sobotní duel 22. kola české nejvyšší fotbalové ligy mezi Mladou Boleslaví a Viktorií Plzeň. Ač to byli Západočeši, kdo v posledních třech kolech nadělili svému soupeři tři branky, nyní pořádný příděl utrpěli oni sami ve městě aut, kde prohráli 0:4. Stále tak platí, že Viktoria v Boleslavi ještě nikdy nevyhrála. Středočeši se naopak probouzejí a zvítězili už podruhé v řadě.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Mladoboleslavský Ivo Táborský (vlevo) si připsal krásný gól.

Článek

Nejenže se ve středečním odpoledni Středočechům dařilo eliminovat špílmachra a kapitána hostů Pavla Horvátha, jak si přál mladoboleslavský kouč Karel Stanner, jeho svěřenci si v první půli navíc vypracovali povzbudivé skóre 2:0. Jako první se na tom přičinil ve 23. minutě domácí forvard Ivo Táborský. Nutno dodat, že si svými nůžkami po centru Mendyho řekl o cenu gól roku.

Fotbalistům Mladé Boleslavi se vstup do jarní části ligy vůbec nepovedl, zisk tří bodů slavili až v posledním zápase v Olomouci, proti Západočechům však hráči z města automobilů působili sehraně, nechyběli narážečky ani tah na bránu. Po jednom takovém ofenzivním výpadu se před Lecjakse dostal ve vápně hostů Kalina, levým bekem Západočechů byl pak stažen a kopala se penalta. Ač se Horváth svými komentáři před exekucí snažil Sylvestreho všemožně rozladit, nepovedlo se mu to, a domácí tak vedli už o dvě branky.

Plzeň však byla zjevně zaskočena. Trenér Vrba se rozhodl stáhnout levého beka Lecjakse už před koncem první půle, jeho svěřencům se však nevedlo ani v ofenzívě. Ta při poslední třech vítězných zápasech vyprodukovala vždy tři branky, tentokrát však jako by pro ně byla Šedova branka zakleta. Po gólu volala i Radova hlavička v 67. minutě, ani tentokrát však míč mezi tři tyče brány Středočechů nemířil.

Kouč Vrba před jediným sobotním ligovým duelem doufal, že od svých svěřenců uvidí kvalitní výkon nejen v jednom poločase. Co by za to ovšem dal teď v Mladé Boleslavi. Ani to ovšem neplatilo. I druhá půle byla ze strany hostů zoufalá. V 77. minutě padla do jejich sítě navíc třetí branka. Mladý záložník Zahustel posunul ve vápně na Sedláčka, který se neukvapil a do odkryté branky skóroval. Západočeši, jako horký aspirant na evropské poháry, inkasovali v samém závěru i čtvrtý gól. Ten po brejku padl z kopačky střídajícího Poláčka

FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 4:0 (2:0)
Branky: 23. Táborský, 38. Sylvestre z pen., 77. Sedláček, 90.+2 Poláček. Rozhodčí: Makovička - Košec, Marek. ŽK: Sedláček, Sylvestre - Jiráček, Lecjaks, Bystroň, Horváth. Diváci: 3052.
Ml. Boleslav: Šeda - Kalina, Procházka, Rolko, Hrdlička - Zahustel, Mendy (71. Kúdela), Sylvestre, Sedláček (82. Poláček) - Chramosta, Táborský (61. Kulič). Trenér: Stanner.
Plzeň: Daněk - Ševinský, Navrátil, Bystroň, Lecjaks (43. Jiráček) - Petržela, Horváth, Rada (78. Hájovský), Rajtoral - Rezek (46. Kolář), Bakoš. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: