Hlavní obsah

Takové góly se nevidí ani v žáčcích, zuřil po debaklu kouč fotbalové Plzně

Mohli se posunout na třetí příčku v lize, oni ale odjeli s debaklem 0:4. Řeč je fotbalistech Viktorie Plzeň, kteří absolutně nezvládli sobotní utkání 22. kola na půdě Mladé Boleslavi, kde v obou poločasech dvakrát inkasovali, aniž by oni sami alespoň jednou rozvlnili síť soupeře. „Jestli chceme něčeho dosáhnout, pak určitě nemůžeme hrát takhle,“ bědoval v reakci na dotaz Sport.cz trenér Západočechů Pavel Vrba.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Trenér Plzně Pavel Vrba

Článek

V Mladé Boleslavi se sice čekala ofenzivní smršť, málokdo by ale řekl, že bude v podání domácích hráčů. Vždyť fotbalisté Plzně nadělili v posledních čtyřech zápasech svému soupeři vždy minimálně dvě branky. V sobotu však paradoxně vyšli gólově naprázdno. Za to do jejich branky to padalo až moc. Postupně se do svatyně Západočechů trefili Táborský, Sylvestre, Sedláček a v nastavení i střídající Poláček. Obzvlášť branka prvně jmenovaného se bude z televizních archivů určitě ještě dlouho vysílat.

Útočník domácích Ivo Táborský ve 23. minutě totiž otevřel skóre parádními nůžkami, které na fotbalových trávnících nevidí fanoušci každé kolo. „Ani jsem ten gól ještě neviděl. Nejprve jsem si myslel, že míč ještě někdo z protihráčů tečoval. Když jsem ale ležel na zemi a fanoušci začali řádit, řekl jsem si, že to asi skončilo gólem,“ komentoval svůj mimořádný počin forvard Středočechů.

Zasloužená výhra

Radost měl ze zisku tří bodů a vysokého vítězství samozřejmě i trenér domácích Karel Stanner. „Poctivě jsme se na tento zápas připravovali. Snažili jsme se, aby se soupeř nedostal k velkému počtu standardních situací, což se splnilo. Musím přiznat, že tentokrát nám výrazně pomohli mladíci, kteří jasně patřili k těm nejlepším na hřišti. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě,“ neuchyloval se mladoboleslavský kouč k nijak velkých chvalozpěvům, ačkoliv by si to po čtyřech gólech v síti soupeřů mohl klidně dovolit.

Zato trenér hostí si po neočekávaném debaklu servítky příliš nebral. „Pokud chceme něčeho dosáhnout, tak určitě nemůžeme hrát takhle. Situace, které předcházely prvním dvěma brankám, se nevidí ani v žáčcích,“ hudroval Vrba. „Někteří hráči ten zápas vůbec nezvládli. Musíme se zamyslet, kdo na co má, a podle toho udělat změny v sestavě,“ pokračoval.

Facka po právu

„Prohráli jsme naprosto zaslouženě. Domácí využili chyb v naší defenzívě. Chyběl důraz ve vápně, postavení některých hráčů bylo opravdu špatné. Po dvou inkasovaných gólech jsme se chtěli ještě kontaktní brankou zvednout, bohužel jsme ale inkasovali potřetí a Boleslav pak kralovala. Byla to facka, kterou jsme dostali naprosto právem,“ zakončil Vrba.

Reklama

Související témata: