Hlavní obsah

Slavia svolává na nedělní dopoledne tiskovku. Přežije Jarolím?

dos, zpSport.cz

Hodinu před sobotní půlnocí dorazila do sportovních redakcí nečekaná pozvánka. Vedení fotbalové Slavia svolává na neděli mimořádnou tiskovou konferenci, která se uskuteční v Edenu v 11:45 hodin. Všechny další informace budou sděleny až na místě. Nabízí se ovšem jediné vysvětlení - neúspěšný obhájce titulu možná odvolá trenéra Karla Jarolíma!

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Slavie Karel Jarolím

Článek

Postup do pohárů z Gambrinus ligy může Slavia po domácí porážce s Liberce již odepsat. A pokud by vsadila na léčbu novým koučem, má to smysl udělat před čtvrtfinále Ondrášovka Cupu se Spartou, které rozehraje již ve čtvrtek. Ještě v pondělí čeká červenobílé náročná ligová dohrávka v Ostravě.

Slavia prohrála tento týden jak na Slovácku, tak doma s Libercem. Pozice kouče Karla Jarolíma se tak povážlivě zhoršila. „O místo na lavičce se nebojím, i když stát se může samozřejmě cokoli,“ řekl zaraženě po poslední porážce.

Že by sám odstoupil? Že by se panující krizi snažil řešit rezignací? Že by po blamáži s Libercem nabídl slávistické generalitě svou funkci? „I to je varianta,“ připustil Jarolím popuzeně s pohledem zapíchnutým do země.

Byla by to ale pro něho asi krajní varianta, protože hned začal zdůvodňovat, co jeho mužstvu na jaře schází, proč prohrává a manko na příčky zaručující cestu do pohárové Evropy kolo od kola narůstá.

"Máme teď v noci jednání o nějakých změnách ve vedení klubu, ale pochopitelně o tom nemůžu víc mluvit," řekl ČTK předseda představenstva Slavie Tomáš Rosen.

Loni měl Jarolím blízko k prestižní funkci kouče národního týmu. Bude i po nedělní mimořádné tiskovce ještě trenérem Slavie?!

Reklama

Související témata: