Hlavní obsah

Jarolím má nůž na krku, ředitel Slavie Doležal přesto tvrdí: Žádné ultimatum. Dohoda!

Zdeněk PavlisSport.cz

Na výsledcích v derby se Spartou nezáleží, podstatné bude resumé pondělního ligového duelu na ostravských Bazalech. I tak by se dal vyložit vzkaz, který slávistická generalita poslala svým fanouškům poté, co během sobotního včera a nedělního dopoledne jednala o setrvání trenéra Karla Jarolíma na lavičce mistrovského celku a situaci se nakonec rozhodla řešit ultimatem. „Žádné ultimatum, došli jsme k dohodě,“ odmítá ovšem ředitel fotbalové Slavie Petr Doležal podobný výklad.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Trenér Slavie Praha Karel Jarolím (vlevo), generální ředitel klubu Petr Doležal (uprostřed) a předseda představenstva Tomáš Rosen

Článek

Jarolím musí v pondělí na ostravských Bazalech uspět, což dešifrováno vašimi vlastními slovy znamená neprohrát. To tedy nepovažujete za ultimatum?

Vyjádřil jsem se jasně - došlo k dohodě. Diskutovali jsme s trenérem a dospěli k závěru, že utkání v Ostravě je moc důležité z hlediska našich dalších ligových ambicí. Vždyť se v něm bude hrát o šest bodů a proto chceme, aby si tuto důležitost všichni uvědomili. I hráči.

Není ale za panující ligové konstelace bod málo? Vždyť na Spartu ztrácíte dvanáct a na zmiňovanou Ostravu osm bodů...

Pořád je to plusový bod, díky němž bychom se dostali v tabulce pravdy alespoň na nulu. A pro mužstvo by navíc představoval impuls do dalších osmi zápasů, jež nás čekají.

Ale remíza přece nic neřeší, neboť po případném nerozhodném výsledku vám zůstane Baník vzdálen na propastných osm bodů!

Pokud bychom ale v Ostravě neuspěli, Baník by nám utekl a tudíž by nám utekli skoro všichni. Jestliže se chceme vrátit na pohárové příčky, musíme uspět.

Jenže pak vás v rychlém sledu čekají tři rivalská derby se Spartou na ligové a pohárové scéně. Co když po úspěchu v Ostravě padne vaše mužstvo v konfrontacích s letenským týmem? Ani pak k odvolání trenéra Jarolíma nepřistoupíte?

O dohodě, kterou jsme přijali, jsem mluvil jasně. V případě úspěchu v Ostravě na ní výsledky zápasů se Spartou nic nemění, trenér povede mužstvo do konce června.

Má to logiku?

My ji v tom vidíme.

My? Znamená to, že jste se na řešení dohodli s  předsedou slávistického představenstva Rosenem a trenérem Jarolímem jednomyslně?

Každý jsme si řekli své, vytříbili jsme si názory a došlo k dohodě, kterou jsme vyřkli.

O okamžitém odvolání Jarolíma jste vůbec neuvažovali?

Vyjádřil jsem se jasně. Není podstatné, jestli  jsme něco zvažovali, důležitá je dohoda.

Takže Jarolím má přece jen nůž na krku. Když v pondělí na Bazalech prohraje, hned po utkání skončí...

Tak zní našeho dohoda. Neúspěch v Ostravě by byl důvodem k ukončení angažmá Karla Jarolíma.

A okamžité inauguraci trenéra rezerva Miroslava Janů?

Přesně tak, mužstvo by převzali Miroslav Janů a sportovní ředitel Michal Šrámek.

O jiném trenérovi jste neuvažovali? O kouči, který by přišel zvenčí, jste během sobotního a nedělního sezení  nepřemýšleli?

Jestliže chceme pokračovat v koncepční práci, nemůžeme o trenérovi rozhodovat ze dne na den.

Je součástí této koncepční práce i jednání o nové smlouvě s trenérem Jarolímem, kterému končí angažmá v Edenu v červnu?

To nebudu komentovat, ani řešit, protože podobnou otázku nepovažuji momentálně za důležitou. Vždy jsme se dohodli jako gentlemani.

A co třeba úvaha o tom, že by Jarolím zůstal ve Slavii v jiné roli?

Nad tím jsem nepřemýšlel, ale musím přiznat, že trenér Jarolím je tak silnou osobností, že jiná pozice než hlavní kouč by mu neslušela v žádném mužstvu.

Reklama

Související témata: