Hlavní obsah

Teplice v Dolíčku s klokany jen remizovaly

PRAHA

Fotbalisté Teplic neudrželi v nedělním 22. kole české nejvyšší fotbalové soutěže vedení na půdě Bohemians 1905, když remizovali 1:1. Severočeši tak přišli o dva cenné body, které je v konečném zúčtování o první příčku se Spartou mohou hodně mrzet. Nutno dodat, že klokani mohli zápas vyhrát, kdyby chvíli po vyrovnání ve druhé půlil hlavičkoval Hartig přesněji.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kdo s koho? O míč bojují teplický Zoubele a vršovický Kaufman.

Článek
Fotogalerie

Nadšené publikum vytvořilo v Dolíčku tradičně tu pravou fotbalovou atmosféru, čemuž dopomohl i dalekosáhlý pokus Jiřího Kaufmana už z první minuty utkání. Teplický gólman Slavík však proti míči letícímu těsně nad zasahovat nemusel. Ambiciózní Severočeši jako by byli v počátku zaskočeni, což se projevilo i v tom, že se do vápna domácích Klokanů dostali poprvé až v desáté minutě. Nebezpečnou Doškovu střelu z otočky musel v tu chvíli zkušený brankář domácích Sňozík vyrazit.

Nato se hra přesunula mezi obě šestnáctky a žádný fotbalový moment tak k vidění nebyl. Až do 28. minuty, kdy teplický forvard Došek přiťukl míč ve vápně klokanů Vidličkovi, jehož pokus byl ovšem následně zblokován domácími obránci. Šance se naskytla i vršovickému mančaftu. Štohanzlovi kličky ve vápně, ani nepříjemná hlavička Škody však ke vstřelení branky také nevedly.

Gól tak padl až osm minut před odchodem do kabin. Teplickým se povedlo ve vápně svěřenců kouče Pavla Hoftycha vytvořit neskutečný závar. O zakončení z hranice vápna se pokoušelo po sobě hned několik Severočechů, jejichž snaha troskotala na domácích obráncích či hbitém brankáři Sňozíkovi. Až doražená střela Vondráška zajistila hostům vedení. Vyrovnání měl před koncem půle na hlavě opět Škoda. Tentokrát jeho pokus zastavila až tyč teplické brány.

Hned zkraje druhé půli si to klokani pěkně zavařili. Jindřišek nedůrazně odkopl míč, po čemž bylo brankáři Sňozíkovi hodně horko. Nadvakrát musel zasahovat proti pokusům Severočechů.

Stadión propukl v jásot v 73. minutě. Hartig ve tvrdém souboji před šestnáctkou hostů situaci ustál, míč poslal napravo volnému Kaufmonovi, který okamžitě posílal míč před Slavíkovu branku. Tam se snažil míč do zámezí ve skluzu odvrátit stoper Klein, jenž ovšem jej ovšem zasáhl tak nešťastně, že si vsítil vlastní branku. Chvíli na to mohl zvrátit skóre Hartig, jeho hlavička ale letěla nad břevno branky Severočechů.

FC Bohemians 1905 - FK Teplice 1:1 (0:1)
Branka: 73. vlastní Klein - 37. Vondrášek. ŽK: Lukáš, Kaufman, Róth, Nikl - Ljevakovič, Vidlička. Rozhodčí: Kocourek, Čecháček, Handlíř. Diváci: 6903.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, Rychlík - Pávek (57. Bálek), Štohanzl, Kaufman, Róth (67. Ibragimov) - Škoda, Hartig (Cissé).
Teplice: Slavík - Vidlička, Klein, Rosa, Siva - Zoubele (90. Verbíř), Ljevakovič, Vachoušek, Stožický (75. Kalivoda) - Došek, Vondrášek (79. Mahmutovič).

Reklama

Související témata: