Hlavní obsah

Příbram - Bohemians 3:2Příbram zdolala Bohemians Praha a připsala si první jarní výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Huňa 1 : 0
49. Pleško 2 : 0
57. Šmejkal 3 : 0
71. Jeslínek 3 : 1
86. Ibe 3 : 2

Fotbalisté Příbrami porazili v utkání 22. ligového kola Bohemians Praha 3:2 a po čtyřech měsících se znovu dočkali tří bodů. Pod první jarní výhru středočeského celku se gólově podepsali kapitán Huňa, Pleško a Šmejkal, hosté stihli za nepříznivého stavu 0:3 pouze snížit zásluhou Jeslínka a Ibeho.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Návrat Huni (uprostřed) se Příbrami vyplatil.

Článek

Za domácí po dvouzápasové pauze kvůli trestu za červenou kartu opět nastoupil Huňa a svůj návrat do sestavy těžko mohl oslavit lépe. Už po šesti minutách si na přední tyči naběhl na Klesův centr z rohového kopu a přesnou hlavičkou překonal bezmocného Belaně.

Hosté se z obdrženého gólu oklepávali velmi pomalu a dobrých dvacet minut se k ohrožení Krbečkovy branky prakticky nedostali. To Středočeši byli mnohem nebezpečnější. Po jednom z brejků utekl po pravé straně Wágner, byl však příliš z úhlu a Belaň tak stačil vyrazit míč na roh.

Wágner se tlačil do zakončení i po půlhodině hry, ovšem Klesův centr na malé vápno vůbec netrefil a hosté okamžitě postupovali v přečíslení do rychlého kontru, který pokazil Mach. Ve 36. minutě zacentroval Fenyk, ovšem Dobeš v solidní pozici přestřelil. Hra se rychle přesunula na opačnou stranu, Belaň nešikovně vyrazil Hušbauerovu přízemní ránu a před dorážejícím Wágnerem v poslední chvíli zasáhli hostující stopeři.

Brzy po změně stran zasadili Příbramští nevýrazným hostům rozhodující úder. Unikajícího Klesu zastavil ve 48. minutě za cenu žluté karty Drobný, ovšem pohromu pro střížkovskou branku jen na pár sekund oddálil. Pleškův přímý kop proletěl celým vápnem a skončil až za zády překvapeného Belaně, který máchl rukama na prázdno.

V 56. minutě poprvé vážněji zasahoval Krbeček, když vyrazil tvrdou Macháčkovu střelu z přímého kopu. O minutu později se před domácím Šmejkalem trestuhodně otevřel střed hostující obrany a Belaň potřetí lovil míč ze sítě.

Kouč Bohemians Jindráček okamžitě nasadil čerstvé Grznára s Ježdíkem a druhý jmenovaný v 70. minutě přispěl ke korigující trefě, když svým centrem vybídl ke skórování Jeslínka. Na opačné polovině odmítl branku Klesa a domácí si nakonec závěr pořádně zkomplikovali, neboť krátce po příchodu čerstvého Kincla snížil v 86. minutě na rozdíl jediného gólu Ibe. Víc už však Střížkovští nestihli a jejich situace na předposledním místě tabulky začíná být kritická.

1. FK Příbram - Bohemians Praha 3:2 (1:0)
Branky: 6. Huňa, 49. Pleško, 57. Šmejkal - 71. Jeslínek, 86. Ibe. Rozhodčí: Královec - Jiřík, Teuber. ŽK: Hušbauer - Drobný, Flachbart, Macháček. Diváci: 2112.
Příbram: Krbeček - Plašil, Nohýnek, Štochl, Pleško - Klesa, Tarczal, Hušbauer, Šmejkal (63. Pilík) - Huňa (78. Rodrigues), Wágner (67. Fantiš). Trenér: Marko.
Bohemians: Belaň - Macháček (81. Kincl), Lencevič, Drobný, Flachbart - Fenyk, Dobeš, Demeter (58. Ježdík), Mach (58. Grznár) - Ibe, Jeslínek. Trenér: Jindráček.

Reklama

Související témata: