Hlavní obsah

Ve sparťanské kabině explodovala bomba, Chovanec přesto předstíral, že není v obraze

PRAHA

Vypadalo to, jako by v kabině fotbalové Sparty explodovala bomba. Takový rachot se zevnitř ozýval. A nejen proto, že Letenští uštědřili výprask i Brnu a natáhli sérii ligových zápasů bez prohry už na pětadvacet zápasů. „To jsme si na teletextu přečetli výsledky Jablonce a Teplic, které nám nahrály,“ prozrazoval střelec jednoho ze sparťanských gólů Václav Kadlec, proč taková hurónská exploze.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Sparťanský záložník Kucka (vpravo) se raduje z prvního gólu, který dal Brnu.

Článek

Hráči jásali, trenér Chovanec se však tvářil, jako by vůbec nebyl v obraze. „Já ani nevím, jak Teplice u Botiče hrály. Jedna jedna? Vidíte, my jsme 3:0 vyhráli,“ hrál si na překvapeného, i když samozřejmě v obraze byl a moc dobře věděl, že momentální konstelace jeho týmu nadmíru vyhovuje. Zvláště, když udolal nebezpečné a na jaře tolik úspěšné Brno!

„Však jsme také z něho měli respekt. Z jeho výsledků i dobrých výkonů,“ tvrdil a uznával, že hladká třígólová výhra je přece jen trochu klamná. „První část zápasu nám nevycházela, jak jsme si představovali. Teprve když jsme zlepšili pohyb, povedlo se nám dostat soupeře pod tlak, potřebné uklidnění ovšem přinesl až vedoucí gól a pak dvě slepené branky po přestávce,“ glosoval Chovanec další výhru svého mužstva.

„Zaslouženou, i když to pro nás byl hodně zvláštní zápas. Za svou trenérskou kariéru nepamatuji, že by pro zranění museli odstoupit čtyři zranění obránci, což se nám právě na Letné přihodilo,“ zdůvodňoval brněnský výprask kouč hostů Miroslav Beránek.

„Hlavně nucené střídání Trousila naši hru poznamenalo, neboť jeho tvrdost, odolnost, stejně jako zkušenosti a působení na spoluhráče se prostě nahradit nedá. Však se to také projevilo... Po jeho odchodu jsme museli přeskupit řady a než si noví hráči na sebe zvykli, dostali jsme první gól, v nástupu do druhé půle další a v tu ránu bylo po zápase.“

Sparta nasadila výhrou nad Brnem k trháku, neboť po dvaadvacátém kole má na druhé Teplice k dobru dva body a na třetí Jablonec už dokonce bodů pět, i hráči se ovšem po ohlušující euforii vrátili rychle do ligové reality.

„Dva body nic neznamenají a neřeší. Vždyť je to jeden vyhraný či prohraný zápas, takže musíme šlapat dál,“ uvědomoval si Juraj Kucka, který dvěma góly rozhodl o letenské výhře. „Však jsem za ně šťastný, protože poprvé mezi dospělými se mně podařilo trefit se dvakrát za zápas,“ přiznával, ale hned z něho vypadlo, že myslí dál.

Nikoli na ligové pokračování v Plzni, ale na čtvrteční pohárové derby se Slavií. „Chceme samozřejmě uspět i v domácím poháru, proto v Edenu uděláme všechno, aby naše série pokračovala a my si přivezli co nejlepší výsledek pro odvetu,“ ujišťoval.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice