Hlavní obsah

Brněnský kapitán Trousil nedohrál: Po ráně do žeber jsem nemohl dýchat

Od loňského března chyběl kapitán Jan Trousil (33) brněnským fotbalistům. Jednou nastoupil na podzim a pak zase marodil. Zlomená zanártní kůstka mu vlastně zkazila dvě sezóny. Na jaře opět diriguje defenzívu Brna, které až do neděle neprohrálo. Na Letné musel odstoupit ve 33. minutě a Jihomoravané dostali tři branky... „Po ráně do žeber jsem nemohl dýchat,“ popsal brněnský kapitán.

Článek

Co se vlastně po půlhodině hry přihodilo?

Šel jsem do souboje s Bony Wilfriedem. Ten mě trefil do žeber a já poté nemohl pořádně dýchat, ani křičet na spoluhráče. Bolelo to, nedalo se s tím pokračovat.

Takže zranění vám způsobil sparťanský útočník?

To ne, nebyl to určitě úmysl. Běžný souboj. Jenže v předchozím utkání s Kladnem jsem po jedné ráně utrpěl otok mezi žebry. Lékař to zkoušel dva dny dát dohromady. Sice se to zlepšilo, ale před utkáním na Letné žebra znovu hodně bolela. Dostal jsem obstřik a na trávník jsem šel s tím, že uvidíme, co to udělá a jak dlouho vydržím.

První půlhodinu jste držel sparťanskou ofenzivu na uzdě, takže to bylo dobré?

Přesně tak. Cítil jsem se velmi dobře, docela se nám vzadu dařilo. Jenže v té 25. minutě jsem dostal ránu a bylo zle. Musel jsem dolů, i když z tribuny to asi nevypadalo nijak hrozně. Nekulhal jsem, jen jsem se nemohl pořádně nadechnout. Trenér musel udělat změny v sestavě, pak odstoupil i Martin Husár, který hrál na levém okraji obrany. Než se kluci dali dohromady, prohrávali jsme 0:3 a bylo rozhodnuto. Na Letné, proti rozjeté Spartě, se taková ztráta dohnat nedá.

Nemáte obavu z další dlouhodobé absence?

Doufám, že do víkendového zápasu s Mladou Boleslaví budu v pořádku.

Minulý rok jste z velké části promarodil se zraněnou nohou. Ta už je v pořádku?

Věřím, že ano. Žádné výraznější potíže necítím.

Brno mělo nádhernou jarní sérii, ta na Letné skončila. Může se to na psychice mužstva podepsat?

Myslím si, že ne. My jsme sice jeli na Letnou s přáním potvrdit dobré jarní výsledky, ale na druhou stranu jsme věděli, že máme v mužstvu pět nebo možná sedm kluků, kteří na Spartě ještě nehráli. To se zákonitě musí projevit. Věděli, že to bude těžké. Třicet minut jsme se s tím prali dobře. Dokonce přežili i penaltu. Bohužel jsme do šatny dostali gól. V kabině jsme si ale říkali, že to zkusíme vydržet do nějaké sedmdesáté minuty bez dalšího inkasovaného gólu, a pak hru otevřeme. Bohužel jsme dvakrát na začátku druhé půle dvakrát inkasovali. To se stává. Důležité je, aby si mladí kluci ze zápasu vzali poučení. Někdy je zkrátka takové školení hodně kruté. S Mladou Boleslaví to bude určitě jiné.

Podzim Brnu nevyšel, jaro začalo výborně, jaké jsou vaše cíle pro druhou půlku sezóny?

Chceme se dostat na hranici pětačtyřiceti bodů. Máme jich třicet, takže ze zbývajících osmi zápasů musíme ještě pět zvládnout naplno. V silách mužstva to je. Především musíme udržet v týmu dobrou psychickou pohodu. Chceme jít tabulkou co nejvýš. Vidím to tak, že bychom se mohli dostat někam kolem šesté příčky. Hlavně si musíme udělat dobrý odrazový můstek pro novou sezónu.

Čím si vysvětlujete tu změnu Brna, které bylo na podzim špatné, a na jaře, přesto, že přišli noví hráči, hraje dobře?

V zimě se nestalo nic závratného. Obměnil se kádr a mladí kluci chtějí dokázat, že na ligu mají. Zlepšili jsme se v tréninku, čímž nechci říct, že bychom na podzim netrénovali. Trenér Beránek také pozměnil herní styl mužstva, což se projevilo pozitivně. Jezdíme po zadku, bojujeme. Zvládáme i závěry zápasů, což byl na podzim problém. Uvidíme, jak to půjde dál, ale já jsem optimista.

Reklama

Související témata: