Hlavní obsah

Fanoušci Slávie v Ostravě poškodili okna autobusu

OSTRAVA

Fanoušci fotbalistů Slavie Praha před dnešním ligovým utkáním v Ostravě poškodili několik oken autobusu, který je měl dopravit z vlakového nádraží ke stadiónu. Právu to řekl mluvčí moravskoslezské krajské policie Stanislav Sobol.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Fanoušci fotbalistů Slavie krátce po svém příjezdu do Ostravy

Článek

Do Ostravy podle policie přijela vlakem asi stovka fanoušků pražského týmu. „Byly pro ně přistaveny dva autobusy. Už při nastupování poškodil jeden mladík okno autobusu, které asi z jedné třetiny vytlačil. To policisté řešili na místě pro podezření z přestupku a tento autobus s fanoušky pokračoval ke stadiónu.

Při přesunu na stadión však začal problém v druhém autobuse, ve kterém fanoušci poškodili tři okna,“ popsal Sobol. Cesta druhého autobusu s asi padesáti příznivci pražského týmu podle Sobola skončila u obvodního oddělení policie v Bohumínské ulici, kde se všichni podrobili kontrole totožnosti a dechové zkoušce. „Čtyři z nich, kteří byli více posilněni alkoholem, skončili na detoxikačním centru,“ řekl mluvčí policie.

Škoda na autobusu podle něj byla předběžně odhadnuta na zhruba 10 tisíc korun. Konkrétní pachatele se podle Sobola zatím nepodařilo zjistit. „Policisté věc šetří jako podezření z trestných činů poškozování cizí věci a výtržnictví,“ doplnil.

Reklama

Související témata: