Hlavní obsah

Slávistická generalita ortel nad Jarolímem odložila

OSTRAVA

Prohra na ostravských Bazalech slávistickému trenérovi Karlu Jarolímovi nakonec vaz nesrazila. Tedy zatím! V neděli sice dostal ultimatum, že musí v ligovém epilogu 22. kola bezpodmínečně uspět a v duelu s Baníkem bodovat, jenže po utkání bylo všechno jinak. „S ohledem na průběh zápasu vyneseme ortel až v úterý,“ dal Jarolímovi chvilkovou milost a jistou naději generální ředitel Slavie Petr Doležal.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Kouč Slavie Karel Jarolím na ostravských Bazalech neuspěl, o jeho dalším osudu se však bude teprve rozhodovat.

Článek

Slávisté odcházeli z Bazalů s hlavou svěšenou, neboť s Baníkem prohráli 1:3. Přesto se bili v prsa. „Věděli jsme, že hrajeme za trenéra, snažili jsme se, co to jen šlo, jenže bohužel... Je nám to líto,“ vykládal Milan Kopic, který se stal na place vlastně Jarolímovým katem. Vždyť pod všechny tři góly se podepsal právě on.

„Hrubé chyby obrany, po nichž jsme triviálně inkasovali, rozhodly. Neodpískaná penalta možná také,“ ulevil si slávistický kouč a za nic na světě nechtěl o svém dalším působení ve Slavii po prohře na Bazalech spekulovat. A to přesto, že měl před utkáním nůž na krku a věděl, že zachránit ho může jen bodový import z Ostravy.

Ortel padne až v úterý

„Nebudu odpovídat, zda to byl můj poslední zápas ve Slavii. To je otázka na dobu pozdější. Nebo na zítřek,“ pravil rázně Jarolím, z něhož únava a vypětí ze dnů předchozích přímo sálalo. Po prohře na Bazalech tuplem, neboť jeho tým ztrácí na vedoucí Spartu už patnáct bodů a na třetí příčku zaručující účast v pohárové Evropě jedenáct.

Jarolím možná věděl, proč tato slova vyřkl, možná stačil prohodit pár slov se slávistickou generalitou, která na Bazalech samozřejmě nechyběla.

„S ohledem na průběh utkání se poradíme a ortel vyneseme až zítra. Vůči trenérovi a lidem tvořícím realizační tým by nebylo fér rozhodovat hned po zápasy," naznačil generální ředitel Slavie Petr Doležal, že s koncem Jarolíma by to nemuselo být zase až tak horké a že to, co vyřkl v neděli, už v pondělí nemusí vůbec platit.

Pomůže Jarolímovi chybující sudí?

„Hráči prokázali, že utkání chtěli zvládnout. Tak jako se ale nepovedly určité fáze zápasu jim, nepovedly se ani rozhodčímu,“ narážel Doležal na dvě situace, při nichž sudí Jech mohl odpískat penaltu.

Mohl, ale neodpískal, i když hlavně po faulu Neuwirtha na Trappa na značku pokutového kopu klidně ukázat mohl. „Za stavu 2:1 penaltu pískat mohl a měl. Zápas by se pak vyvíjel jinak,“ chytal se naděje i Jarolím.

Možná, že právě tato naděje ho nakonec na lavičce Slavie udrží. Předseda představenstva Tomáš Rosen a generální ředitel Petr Doležal mají cestu z Ostravy a celou noc navrch na to, aby původně vynesené ultimatum odvolali a milost Jarolímovi dali.

Po předchozích prapodivných rozhodnutích by na tom nebylo zase nic až tak divného.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice