Hlavní obsah

Řepka si z kolotoče v obraně hlavu nedělá

Karel FeltPrávo

Kapitán Sparty Tomáš Řepka zažil v neděli doslova kolotoč spoluhráčů ve stoperské dvojici. Během půlhodiny se vedle něj protočili hned tři – Brabce vystřídal v 61. minutě Hejda a toho pak v 74. minutě Kladrubský… Kdo se však vedle něj objeví v dalším utkání, Řepka neřeší. "To je otázkou pro trenéra," nedělá si zbytečné starosti řízný zadák letenského týmu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Řepka na tréninku Sparty

Článek

„Něco takového jsem za ta léta ve fotbale ještě nezažil, ale žádný problém jsem s tím neměl. Jednak všechny znám, a pak v té době už bylo Brno prakticky neškodné. V každém případě je ztráta dvou stoperů potíž, zase tak široký kádr nemáme. Navíc s Erichem Brabcem jsme se už sehráli a Lukáš Hejda si vedl na trénincích velmi dobře, takže byl alternativou. Kdo se vedle mne objeví příště, je otázkou pro trenéra. Moc variant ale není, buď Hoheneder, nebo Kladrubský,“ řekl Právu Tomáš Řepka.

V této sezóně kromě zmíněné nedělní trojice a Hohenedera vedle něho hrál především Hubník, který však v zimě odešel do Berlína. V posledních dvou sezónách se ale kolem Řepky ve stoperské dvojici protočilo celkem devět spoluhráčů. V té minulé to byli ještě Huber, Kučera, Voříšek a Had. Se zaskakujícím Huškem se míjel. „Za ty roky si umím spoluhráče dirigovat a je mi i jedno, jestli hraji zprava, nebo zleva,“ dodal Řepka.

Na návrat Hejdy s Brabcem to ale minimálně do čtvrtka nevypadá… „Hejda má těžký výron v kotníku. Podstupuje rehabilitaci a v tuto chvíli nelze říct, na jak dlouho bude mimo hru. Na čtvrteční pohárový zápas se Slavií to ale nebude. Erich Brabec absolvoval v pondělí ráno sonografické vyšetření, které nic podstatného, co se týká jeho svalového zranění, neukázalo. Večer byl na magnetické rezonanci, výsledek budeme znát v úterý a rozhodneme o dalším postupu,“ řekl Právu lékař Sparty Jiří Váchal.

„Do čtvrtka je ještě dlouhá doba a šrámy si ze zápasu s Brnem odnesli i další hráči. Uvidíme podle konkrétní situace. Samozřejmě různé varianty řešení obrany v hlavě mám, ale v tuto chvíli nemá smysl hovořit o tom, kdo bude vedle koho hrát,“ dodal kouč Sparty Jozef Chovanec.

Reklama

Související témata: