Hlavní obsah

VIDEO: Zmatené vedení fotbalové Slavie: Trenér Jarolím rezignoval a střídá ho Cipro

PRAHA

Neskutečné kotrmelce vedení fotbalové Slavie pokračují. Trenér Karel Jarolím měl být po prohře v dohrávce 22. kola v Ostravě odvolán, jenže šéfové klubu nakonec chtěli, aby zůstal. Jarolím se však podle generálního ředitele Petra Doležala sám rozhodl rezignovat. Ultimátum, které mu sešívaní bossové dali, proto generalita z Edenu považuje za jednu z chyb, kterých se dosud dopustila.

Článek

U kotrmelce s "odvolaným neodvolaným" Jarolímem však nezůstalo, neboť veletoče slávistické generality nabraly na obrátkách. Mistrovský tým totiž nakonec nepovede kouč rerezervy Miroslav Janů se sportovním ředitelem Michalem Šrámkem, jak ještě v neděli generální ředitel Doležal tvrdil,  ale František Cipro. Ten dovedl slávisty v šestadevadesátém k mistrovskému titulu a v současnosti v klubu působil jako šéf skautingu.

Další kolotoč - ultimatum neplatilo

Celá kauza s odvoláním trenéra Karla Jarolíma působila od počátku prapodivně. Zraněními sužovaný kádr nedosahoval výsledků, jaké si vedeni představovalo, což vyústilo v třízápasovou sérií porážek, aktuální osmou příčkou v lize a patnáctibodovou ztrátou na vedoucí Spartu. Před pondělní dohrávkou v Ostravě proto Jarolím dostal ultimátum. Na Bazalech musel získat minimálně bod, jinak podle tvrzení Doležala i předsedy představenstva Rosena skončí.

„Trenéru Jarolímovi jsme chtěli nabídnout spolupráci do konce stávajícího ročníku,“ překvapil Doležal, že ultimátum už zase neplatí. „Zápas na Bazelech vzhledem k výkonu rozhodčího nemůžu považovat za objektivní. Také proto na sudího Jiřího Jecha podáváme oficiální protest. Hráči ukázali, že chtějí bojovat,“ zdůvodnil další změnu původního rozhodnutí šéf klubu.

Jarolím se rozhodl sám, tým povede Cipro

Jarolím přesto po téměř pěti letech v Edenu končí. „Rozhodl se tak sám. Byl už hodně psychicky unavený,“ vysvětloval Doležal, který společně s předsedou představenstva Rosenem potom dlouho přemýšlel, kdo hráče povede ve zbytku sezóny. „Jednali jsme do tří hodin do rána a dnes až do dvou hodin odpoledne. Novým trenérem do konce sezóny se stane František Cipro, asistenti zůstanou. Po Ciprově boku budou tedy stát Luboš Přibyl, Pavel Řehák a Petr Vrabec,“ pokračoval Doležal.

„Momentálně se nacházíme ve velice tíživé situaci. Cesta do evropských pohárů už pro nás vede de facto jen přes Ondráškovka Cup. Pro rozumné řešení situace jsme ale víc udělat nemohli. Pravdou je, že cíle v této sezóně jsme měli úplně jiné,“ řekl Doležal, jenž navíc přiznal, že by se sám chtěl v budoucnu více zapojovat do dění v realizačním týmu. „S fotbalem mám velké zkušenosti. Působil jsem u reprezentačních výběrů a trenéru Ciprovi bych chtěl být hlavně morální podporou,“ dodal.

Cirkus Eden, co jiného?!

„Nevím, co bude v létě. Teď neřeknu, který trenér se mužstva ujme nebo jestli pan Cipro bude koučem i nadále. Ve fotbale je možné všechno,“ pokračoval Doležal, jenž se příliš nechtěl vyjadřovat k tomu, proč kádr A mužstva nepovede kouč Miroslav Janů, jak sám avizoval ještě v neděli.

„Situaci jsme se rozhodli řešit tímto způsobem,“ reagoval generální ředitel klubu, a jen tak podtrhl zmatek, který nyní kolem týmu panuje. Bez nadsázky se tak dá nyní dění ve Slavii charakterizovat tolik populárním pejorativním výrazem fanoušků konkurenčních týmů - „Cirkus Eden“.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články