Hlavní obsah

Kladenské vedení odvolalo Hřídela, fotbalisty povede Procházka

Vedení fotbalistů Kladna odvolalo kvůli špatným výsledkům trenéra Martina Hřídela. Středočeský klub, který je v prvoligové tabulce poslední a na čtrnáctou pozici zaručující záchranu ztrácí šest bodů, povede do konce sezony Stanislav Procházka. Informoval o tom tiskový mluvčí Kladna Vojtěch Bureš.

Foto: SK Kladno

Odvolaný trenér fotbalistů Kladna Martin Hřídel

Článek

Hřídel převzal Kladno před dvěma lety po Jaroslavu Šilhavém a v minulé sezoně dovedl podceňovaný klub k záchraně. Současná krize středočeského klubu se mu však stala osudnou. Jeho svěřenci sice zvládli první část podzimu solidně, ale od jedenáctého kola vyhráli jen jediný zápas a v ostatních jedenácti duelech nezískali ani bod. Víkendová porážka s Olomoucí byla pro Kladno už pátou po sobě.

"Představenstvo klubu se na středečním zasedání rozhodlo pro odvolání trenéra Hřídela. Důvodem je nelichotivé postavení mužstva v tabulce Gambrinus ligy," uvedli Kladenští v tiskové zprávě.

Hřídelovým nástupcem bude Procházka, kterého čeká prvoligová premiéra na trenérské lavičce. Někdejší gólman dříve vedl třetiligový Varnsdorf, Kralupy nad Vltavou, Xaverov a naposledy Karlovy Vary. Pracoval také na Kladně a dva roky dokonce strávil i v Japonsku.

Procházka poprvé povede své nové svěřence při pátečním tréninku, o víkendu pak bude koučovat klíčový zápas kladenského týmu proti Bohemians Praha na Strahově. Střížkovský celek má stejně jako Středočeši čtrnáct bodů.

Reklama

Související témata: