Hlavní obsah

Přestřelku v Brně vyhrála Mladá Boleslav, Jablonec porazil Olomouc

PRAHA

Tři sobotní zápasy otevřely 23. kolo fotbalové Gambrinus ligy. Jako první nastoupili na trávník fotbalisté Jablonce s Olomoucí, Severočeši zvítězili 3:1. Další dva duely začaly později, na jaře úspěšné Brno tahalo za kratší konec v přestřelce s Mladou Boleslaví a prohrálo 2:3, na hřišti Slovácka v utkání domácích s Libercem gól nepadl.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Fotbalisté Jablonce se radují z gólu.

Článek

Jablonec neprohrál s Olomoucí pět let, ale teď by Severočechy mrzel každý ztracený bod v boji o poháry. V týdnu je nabudila pohárová výhra v Teplicích.

Olomouc se už na severu Čech celkem zabydlela. Hanáci spojili zápas v Jablonci s pohárovým duelem v Liberci. Venku hraje Olomouc během týdne už potřetí a dosud byla v utkáních na hřištích soupeřů stoprocentní.

Po necelé půlhodině hry v Jablonci to vypadalo, že Olomouc výše uvedená slova potvrdí. To když otevřel skóre Petr. Jenže Jablonec nesložil zbraně a poměrně záhy zcela otočil. Devět minut po Petrově trefě srovnal Marek Jarolím a čtyři minuty nato šel Jablonec do vedení zásluhou Eliáše.

Po změně stran přibyl už jen jediný gól, o který se postaral až v 86. minutě Haurdič. Jablonec se díky třem bodům znovu přiblížil na čelo tabulky, ovšem Sparta, Teplice i Baník mají své zápasy ještě před sebou.

Brno v přestřelce podlehlo Boleslavi

Pro fotbalisty Brna skončila prohrou na Spartě jarní úspěšná série a před soubojem s Mladou Boleslaví řešili problém v defenzívě, z níž vypadl kapitán Trousil kvůli zlomenému žebru. Středočeši se zase po špatném začátku jara nadechli k výhrám v Olomouci a s Plzní a v nastoupeném trendu chtěli pokračovat i na jihu Moravy.

Samotné utkání začalo zvolna, nakonec se ale nuda proměnila ve střelnici. V 25. minutě poprvé rozvlnil síť hostující Sedláček a začal se hrát dobrý fotbal. Mladoboleslavští měli na kopačkách hned několik gólovek, větší náskok z nich ale nevytěžili. Naopak, Brno z ničeho nic udeřilo a vyrovnalo Kalabiškou. Zaúřadovala však fotbalová spravedlnost a po druhé trefě Sedláčka se Boleslav opět ujala vedení.

Góly padaly i po obrátce, domácí nejdříve srovnali a bojovali o tři body. Jejich snahu však narušilo vyloučení Dostálka v závěru zápasu, krátce nato hosté využili přesilovku a po přesném Kalinově zakončení si za vítězství 3:2 odvezli všechny body.

Liberec se Slováckem remizovalSlovácko se odpoutalo ze spodních pater tabulky a dostalo se díky tomu do herní pohody. Jejich sobotní soupeř z Liberce si na poslední výsledky také nemohl stěžovat. Severočeši vyhráli na Slavii a udolali i silný Jablonec. V týdnu však v poháru podlehli doma s Olomoucí. Na hřišti Slovácka však chtěli navázat na dobrou ligovou pohodu. Ani jednomu z týmů se za 90 minut hry nepodařilo vsítit gól, zápas skončil nerozhodně 0:0.

Gambrinus liga, 23. kolo:
Sobota:
Jablonec - Olomouc 3:1 (2:1)ON-LINE
Branky: 37. Jarolím, 41. Eliáš, 86. Haurdič - 28. Petr
Brno - Ml. Boleslav 2:3ON-LINE
Branky: 34. Kalabiška, 59. Rabušic - 25. a 38. Sedláček, 86. Kalina
Slovácko - Liberec 0:0ON-LINE
Neděle:
Č. Budějovice - Příbram (17:00)ON-LINE
Bohemians Praha - Kladno (17:00)ON-LINE
Pondělí:
Teplice - Ostrava (15:30)ON-LINE
Slavia - Bohemians 1905 (15:30)ON-LINE
Plzeň - Sparta (17:30)ON-LINE

Reklama