Hlavní obsah

Jablonec - Olomouc 3:1Jablonec otočil duel s Olomoucí a opět se dotáhl na čelo tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Petr 0 : 1
37. Jarolím 1 : 1
41. Eliáš 2 : 1
86. Haurdič 3 : 1

JABLONEC

Fotbalisté Jablonce po dvou ligových zápasech bez výhry zabrali, v duelu 23. kola porazili Olomouc 3:1 a opět se dotáhli na čelo tabulky. Vedoucí Spartě se minimálně do pondělí přiblížili na rozdíl dvou bodů. Severočeši v sobotu sice prohrávali po Petrově brance z 28. minuty, ale ještě do poločasu otočili skóre Jarolím s Eliášem a v závěru přidal třetí gól Haurdič.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Pekhart (vpravo) z Jablonce a Lukáš Bajer z Olomouce v utkání fotbalové ligy.

Článek

Domácí věřili, že je v boji o nejvyšší příčky po dvou předchozích zaváháních opět nastartuje středeční pohárová výhra v Teplicích. Úvod tomu nasvědčoval. Sigma sice začala podle svého zvyku aktivně, ale po chvíli převzal taktovku Baumit. V osmé minutě posunul Eliáš do běhu Jarolímovi, který z první jen těsně přestřelil břevno.

Ve 13. minutě měli domácí blízko k vedoucímu gólu. Kovaříkův centr z levé strany trefil Lafata ve skluzu do brankáře Lovásika, od něhož se odrazil míč do tyče. Ve 22. minutě vypálil kousek za vápnem Loučka a hostující gólman se musel hodně natahovat, aby vytěsnil balon na roh.

Jeho protějšek uzdravený Špit, který se vrátil mezi tyče po třízápasové pauze, poprvé vážněji zasahoval v 26. minutě, kdy konečky prstů vytáhl Šultesovu přízemní střelu. Severočeši ale nebrali varování vážně a o chvíli později už inkasovali. Ordoš krásně vysunul kolmicí Petra, který sám před domácím brankářem nezaváhal.

Hanáci se radovali z vedení jen do 37. minuty. Sudí Paták usoudil, že Dreksa fauloval Lafatu ještě před vápnem, ovšem domácím to vůbec nevadilo. K přímému kopu se postavil Jarolím a krásně zakroutil míč přímo do růžku. Lovásik byl bez šance.

Za další čtyři minuty dokonali Severočeši obrat. Na Kovaříkův rohový kop se na vzdálenější tyči pověsil Eliáš a hosté rázem prohrávali. Vzápětí s nimi mohlo být ještě hůř, kdyby Eliáš nemířil po Pekhartově sklepnutí příliš vysoko.

Sigma po přestávce častěji držela míč, ale k výraznějším šancím se nedostávala. Naopak Baumit mohl několikrát pojistit skóre. Třeba v 63. minutě, kdy střílel Lafata po Kovaříkově centru v těžké pozici nad branku. Za pár sekund už musel Lovásik ukázat své umění, když vyrazil na roh Jarolímův pokus.

V 71. minutě přiťukl Pekhart Lafatovi, ale domácí útočník ani tentokrát netrefil prostor mezi tyčemi. Moc mrzet to Severočechy nemuselo. Olomouckou snahu o vyrovnání s přehledem ustáli a navíc dokázali v 86. minutě přidat třetí gól. Spolupráci dvou střídajících hráčů zakončil z úhlu po Michálkově pasu Haurdič. Sigma tak uzavřela sérii tří soutěžních utkání na hřištích soupeře po dvou předešlých výhrách porážkou.

FK Baumit Jablonec - Sigma Olomouc 3:1 (2:1)
Branky: 37. Jarolím, 41. Eliáš, 86. Haurdič - 28. Petr. Rozhodčí: Paták - Pospíšil, Dobrovolný. ŽK: Dreksa, Komárek (oba Olomouc). Diváci: 2735.
Jablonec: Špit - Krejčí, Pavlík, Drsek, Jablonský - Jarolím (82. Michálek), Loučka, Eliáš, Kovařík (71. Haurdič) - Pekhart, Lafata (88. Vošahlík). Trenér: Komňacký.
Olomouc: Lovásik - Janotka, Dreksa, Komárek, Machalický - Petr (79. Schulmeister), Rossi, Hořava (70. Navrátil), Bajer - Šultes, Ordoš (46. Nuc). Trenér: Psotka.

Reklama