Hlavní obsah

Hráči se oklepali z výprasku, kvitoval dvě vítězství trenér Jablonce Komňacký

Josef PešoutPrávo

Fotbalisté Jablonce se výrazně poučili z minulé ligové porážky 2:4 v Liberci. Ve středu jasně dominovali v pohárovém duelu v Teplicích (3:1) a v sobotu si stejným výsledkem poradili i v ligovém klání s Olomoucí. V tabulce se tak bodově dotáhli na aktuálně druhé Teplice, které hrají až v pondělí.

Článek

Kde se vzala jablonecká proměna? „Ta výsledková facka v Liberci byla pro hráče hodně výchovná. Lepší než dvoudenní přednáška. Nemusel jsem nikomu ani promlouvat do duše, kluci se včas sami oklepali z výprasku. A v obou následných zápasech prokázali na hřišti vůli a nasazení,“ kvitoval úspěšnou bilanci z posledních dní trenér František Komňacký.

Proti Olomouci Jablonečtí úspěšně otočili nepříznivý stav. „Po inkasovaném gólu jsme se zvedli a šli jsme s větší agresivitou do osobních soubojů. Ve druhém poločase to byla rovnocenná partie. Olomoučtí měli chvílemi častěji míč pod kontrolou, ale nedali jsme jim prostor k zakončení. Nakonec jsme vítězství potvrdili třetím gólem krátce před koncem,“ hodnotil kouč.

Vyšel mu tah se sestavou, když klíčový druhý gól dal na jaře poprvé v základní sestavě nastoupivší Eliáš a třetí trefu zařídili střídající hráči Michálek se skórujícím Haurdičem.

„Eliáš se chopil šance a dokázal nám, že může být pro tým dalším přínosem,“ pochválil Komňacký pracovitého záložníka.

Spokojený Eliáš

„Ve středu zálohy hráli po zimní přestávce Loučka s Pavlíkem a na mě nezbylo místo. Dlouho jsem čekal na šanci a jsem rád, že přišla. V Liberci jsem střídal a jelikož se mi celkem dařilo v pohárovém zápase v Teplicích, věřil jsem, že bych mohl jít na hřiště i proti Olomouci. Zaslouženě jsme vyhráli,“ vykládal Pavel Eliáš.

Jak viděl svůj gól? „Po rohu jsem si naskočil na krásný centr Kovaříka a hlavičkoval jsem do sítě,“ rekapituloval. „Měl jsem ještě dvě příležitosti, které jsem neproměnil. Ale to pod dojmem vítězství tolik nevadí,“ usmál se Eliáš, který se trefil v této sezóně poprvé. Předtím skóroval před rokem.

Olomoucký trenér Zdeněk Psotka uznal kvalitní výkon soupeře: „Jablonec prokázal větší zkušenost a sílu. Vyhrával souboje o míč před pokutovým územím a tím rozhodl.“

Zápas nedohrál útočník Ordoš. „Lékař říkal, že by mohl mít poškozený meniskus. V tom případě by musel na operaci. Jeho odstoupení bylo velkým oslabením, protože v první půli na sebe vázal obránce soupeře. Jeho aktivita nám ve druhé půli chyběla,“ uvedl kouč.

Brankář Tomáš Lovásik litoval bodové ztráty: „První půlhodina nám přitom vyšla parádně. Kromě vstřeleného gólu jsme si vypracovali i další šance. Pak domácí ožili a hráli vynikajícím způsobem a dali nám tři branky.“

Reklama

Související témata: