Hlavní obsah

Slovácko - Liberec 0:0Liberec na Slovácku střelecky selhal a odvezl si bod za remízu

Fotbalisté Liberce po dvou výhrách nad favorizovanými týmy Slavií a Jabloncem tentokrát vyšli střelecky naprázdno a na půdě Slovácka uhráli bezbrankovou remízu. Slovan měl více ze hry, ale nedokázal se prosadit přes domácí obranu. Slovácko nenavázalo na předchozí aktivní výkony a horko těžko uhájilo alespoň bod.

Článek

Liberec přijel na Slovácko po náročném zápase Ondrášovka cupu proti Olomouci s pětičlennou zálohou, která zejména v prvním poločase domácím zle zatápěla a hosté měli jednoznačně více ze hry. Jejich tlak postupně gradoval a domácí, kteří měli velké problémy s rozehrávkou, rozhodně nepřipomínali tým, který svou bojovností a nasazením porazil Slavii a České Budějovice.

I Liberec se však dlouho nedokázal dostat do vyložené šance a branku ostřeloval jen z uctivé vzdálenosti. Diváci tak několikrát dali na vědomí nespokojenost pískotem. Ve 36. minutě se hosté mohli ujmout vedení. Po pravé straně se prohnal Dočkal, předložil míč Frejlachovi, kterého ale vynikajícím zákrokem vychytal Filipko.

Slovácko v první půli Zicha v brance hostí prakticky neohrozilo, počínání domácích na hřišti postrádalo myšlenku i přesnější přihrávku. První vážnější šanci si domácí připravili prakticky až po hodině hry, kdy se centrovaný míč z kopačky Valenty snesl bez zájmu liberecké obrany až do malého vápna, jenže Ondřejka na něj o pár centimetrů nedosáhl.

Domácí zapnuli na vyšší obrátky až v poslední dvacetiminutovce, kdy Severočechům jakoby došly síly a soustředili se zejména na obranu a brejkové situace. Po jedné z nich se zrodil aut, který prodloužil Frejlach před Filipka, kde se zjevil Nezmar a málem rozhodl. Gólman Filipko naštěstí pro domácí nadvakrát míč před libereckým útočníkem dokázal zkrotit.

1. FC Slovácko - FC Slovan Liberec 0:0
Rozhodčí: Matějek - Mencl, Koval. ŽK: Dočkal, Dejmek, Gecov, Smetana, Kelič, Nezmar - Nestorovski, Košút, Abrahám. Diváci: 5220.
Slovácko: Filipko - Kuncl, Němčický, Košút, Kubáň - Fujerik, Abrahám, Perůtka (87. Zelenka), Cleber (46.Valenta) - Nestorovski (57. Švancara), Ondřejka. Trenér: Mazura.
Liberec: Zich - Kelič, Holeňák, Dejmek, Janů - Vácha (46. Nezmar), Liška, Gecov, Dočkal, Frejlach (88. Diviš) - Smetana (79. Papoušek). Trenér: Petřík.

Reklama

Související témata: