Hlavní obsah

Mladoboleslavští si přejí: Šlape to, ať to ještě vydrží

BRNO

Fotbalisté Mladé Boleslavi potvrdili i v dalším utkání Gambrinus ligy v Brně současnou výtečnou formu. Připsali si už třetí výhru v řadě, o níž rozhodl čtyři minuty před koncem obránce Václav Kalina.

Článek

„Chramosta mně ideálně prostrčil míč mezi dvěma obránci. Se štěstím jsem se trefil. Máme díky tomu tři body a já jsem dvojnásobně šťastný,“ liboval si Kalina, jehož tým po nepovedeném vstupu do jarních odvet nyní prožívá skvostné období. „Podařil se nám zápas v Olomouci a všechno se tím otočilo k lepšímu. Teď nám to šlape, kéž by vítězná série trvala co nejdéle,“ přál si Kalina.

Boleslav v Brně dvakrát přišla o jednobrankové vedení, ale nakonec těsně před koncem udeřila potřetí. V té době už hráli domácí jen v deseti, záložník Dostálek totiž chvíli předtím viděl po druhé žluté i červenou kartu.

„Cením si, že se kluci nespokojili z cizího hřiště s remízou,“ pochválil svoje svěřence trenér Středočechů Karel Stanner. „Myslím si, že se utkání muselo divákům líbit. Vždyť v něm padlo pět gólů a spoustu dalších šancí ještě obě mužstva zahodila. My samozřejmě odjíždíme domů spokojeni,“ netajil obrovskou radost.

Mnohem horší nálada zavládla v kabině brněnských fotbalistů, jimž se nepovedlo rehabilitovat se za předchozí debakl na Spartě. „Je to špatné. Při rozhodujícím gólu Boleslavi jsme byli vzadu tři obránci na dva protihráče, ale přesto jsme je nechali skórovat,“ smutnil zkušený stoper Josef Dvorník.

Ten se po uzdravení sice vrátil do brněnské sestavy, avšak trenér Miroslav Beránek nemohl počítat s dalšími obránci Trousilem, Dřížďalem a Husárem, kteří jsou zraněni. „Na naší defenzivě se jejich absence bohužel projevily. Navíc v průběhu střetnutí musel kvůli nataženým vazům v kotníku střídat i stoper Huška. Součinnost naší obranné formace kvůli tomu vázla. Před vítěznou trefou Boleslavských jsme nechali až příliš mnoho prostoru Chramostovi, který poslal do ideální střelecké pozice Kalinu,“ litoval kouč Brna.

Beránek ovšem pochválil svůj tým za to, že dvakrát dokázal odpovědět na inkasovaný gól. „Za stavu 2:2 jsme mohli vstřelit i třetí branku, avšak šance jsme neproměnili. Hosté pak byli v závěru šťastnější. Určitě se na tom podepsalo i Dostálkovo vyloučení, v jedenácti bychom rozhodně poslední minuty utkání zvládli lépe,“ mínil.

Reklama

  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice