Hlavní obsah

Budějovice - Příbram 2:1Kapitán Horejš zajistil Budějovicím dvěma góly výhru nad Příbramí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
56. Horejš 1 : 0
66. Huňa 1 : 1
81. Horejš 2 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Kapitán David Horejš zajistil fotbalistům Českých Budějovic dvěma brankami proti Příbrami teprve druhou domácí výhru sezoně, díky níž se Jihočeši posunuli na třinácté místo v tabulce a přiblížili se záchraně. Domácí stoper otevřel skóre v 56. minutě, pak sice srovnal hostující Daniel Huňa, ale devět minut před koncem zaznamenal Horejš vítězný gól na 2:1. Platnost branky musel potvrdit pomezní sudí.

Článek

Podprůměrný první poločas nemohl diváky nadchnout. Domácí sice v úvodu vyvinuli jakýsi tlak a v osmé minutě také poprvé výrazněji zahrozili. Přímý kop v podání expříbramského Otepky přizvedl hlavou Huňa a brankář Krbeček se musel natahovat, aby vyrazil míč nad břevno. Tím však ofenzivní manévry domácích na delší dobu skončily.

Chvíli se dokonce zdálo se, že "zápas jara" hrají spíš Středočeši, kteří mají na rozdíl od Dynama už téměř jistou záchranu. Hosté byli rychlejší a také důraznější. Ve 22. minutě zůstal za obranou příbramský Hušbauer a domácí děkovali Kučerovi, který skvěle vyrazil na roh.

Na opačné stráně pálil z úhlu do Krbečka Sedláček. Po Laštovkově centru se hlavou neprosadil ani Šíma, hrající 100. ligový duel. Naopak po půlhodině hry musel opět zachraňovat Dynamo Kučera, když se výborně vymrštil proti Huňově střele do horní poloviny branky.

Budějovice začaly druhou půli náporem

Českým Budějovicím vůbec nefungovala záloha. Místo kombinací tak Jihočeši zkoušeli štěstí hlavně po centrech ze stran. Volešák však v 35. minutě mířil ve skluzu mimo a Sedláček pro změnu hlavičkoval po Šímově pasu nad.

Domácí kouč Šilhavý zřejmě v kabině promluvil svým hráčům do duše a Dynamo zahájilo druhou půli náporem. Laštovkův centr ještě proletěl příbramskou šestnáctkou, aniž by ho někdo tečoval, ale v 56. minutě už České Budějovice slavily. Krbeček podběhl Otepkův centr z rohu a Horejš hlavou otevřel skóre.

Z vedení se ale Jihočeši radovali jen deset minut. Před Kučerou zůstal úplně zapomenutý Huňa a přesnou hlavičkou k tyči srovnal. Na kopačky domácích hráčů se opět vkradla nervozita. Nebýt Kučery, mohlo Dynamo za dalších deset minut dokonce prohrávat. Jihočeský gólman si poradil se Šmejkalovým technickým pokusem a stihl odvrátit i před dvojicí dobíhajících hráčů Příbrami.

Rozhodnutí přinesla 81. minuta. Po dalším rohovém kopu střílel Horejš, míč prošel malým pokutovým územím na zadní tyč, kde ho odvrátil do břevna Pleško. Podle pomezního sudího to však už bylo za brankovou čárou.

23. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - 1. FK Příbram 2:1 (0:0)
Branky: 56. a 81. Horejš - 66. Huňa. Rozhodčí: Hrubeš - Kordula, Wilczek. ŽK: Otepka, Sedláček - Pleško, Pilík, Šmejkal. Diváci: 2763.
Č. Budějovice: Kučera - Laštovka, Horejš, Hunal, Krob - Volešák, Riegel, Otepka (87. Benát), Šíma (69. Hudson) - Meszároš (46. Ondrášek), Sedláček. Trenér: Šilhavý.
Příbram: Krbeček - Plašil, Nohýnek, Štochl, Šmejkal - Klesa (68. Pleško), Tarczal, Borek (79. Pilík), Hušbauer - Huňa, Fantiš (59. Wágner). Trenér: Marko.

Reklama

Související témata: