Hlavní obsah

Ještě dýcháme, radoval se kladenský hrdina Zoubek

Sejmul bývalý klub pohotovým průnikem a precizně zahraným přímým kopem, po němž divoce zamáchal rukama a jako smyslů zbavený se řítil k vlastní lavičce náhradníků, kde skočil do náruče trenéru brankářů Toncarovi. „Žijeme, žijeme,“ hulákal na prázdný Strahov kladenský záložník David Zoubek, když druhým gólem pojistil vítězství svého týmu nad Bohemians Praha (4:1).

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost Davida Zoubka

Článek

Vstřelil jste první gól v Kladně a sehrál mimořádný zápas. V zápase proti bývalému zaměstnavateli jste motivací doslova překypoval.

Šlo o specifický zápas, protože jsem v Bohemians Praha prožil tři krásné roky. Pořád mám v klubu kamarády, šlo o hodně specifický zápas. Samozřejmě jsem měl mimořádnou chuť a touhu po vítězství. Přál bych si záchranu obou týmů, ale to je v dané situaci asi nereálné. My po vítězství nad Bohemians ještě dýcháme.

Zdálo se, že bývalí spoluhráči po vás pořádně šli. Byl jste terčem několika hodně ostrých zákroků.

Já dostávám nakopáno v každém zápase. Ale souboje k fotbalu patři. Když vyhrajete, bolest rychle ustupuje.

Vyhráli jste zcela jednoznačně, Bohemians byli zoufalí. Překvapilo vás, jak snadno jste ke třem bodům přišli?

My jsme byli neskutečně nažhavení, nabuzení. Věděli jsme, že poražený je prakticky odsouzený k sestupu. A chtěli jsme strašně moc vyhrát, protože jsme pokazili minulý zápas s Olomoucí doma. Tam jsme měli uhrát bod. Já mužstvo burcoval od pátku. Nechtěl jsem, abychom utkání s Bohemians podcenili.

Vy jste se před zápasem poslední naděje bál podcenění ze strany svých spoluhráčů?

No, nechtěl jsem, aby se opakoval duel s Olomoucí, kdy jsme dostali dva strašně laciné góly, které vyplynuly jen z naší nekoncentrovanosti. Byly úplně zbytečné.

Vy jste k jednoznačné výhře přispěl dvěma parádními zásahy. Zejména přímý kop byl precizně provedený. To jste si tolik věřil v zakončení?

Při průniku přes Macháčka jsme se podíval, kde je gólmana a napálil jsem míč na zadní tyč. Co se přímých kopů týče, trénovali jsme je v pátek i v sobotu. Já normálně střílím kolem zdi. Ale tušil jsem, že Rodinger zůstane stát. Proto jsem si říkal, že musím hlavně trefit branku. A moje předtucha se vyplnila. Po třetím gólu z nás všechno spadlo. Při dvoubrankovém vedení jsme pořád byli ještě nervózní, protože domácí mají v týmu výborné hlavičkáře a inkasovat gól, měli bychom velké starosti.

Co pro Kladno znamená vítězství s hlediska naděje na záchranu?

Pokut nepotvrdíme tři body v příštím zápase s Českými Budějovicemi, tak vůbec nic. Ale já věřím, že se zachráníme.

Kladno ve čtvrtek vyměnilo trenéra. Byla výhra i dílem rošády na lavičce?

Možná, kdyby u týmu zůstal Martin Hřídel, skončil by zápas stejně. On odvedl v Kladně kus práce. Myslím, že jsme v úvodu jara měli hodně těžký los. Je mi Martina líto. Musím říct, že nás hráče jeho odvolání velmi překvapilo. Ve čtvrtek po tréninku jsme neměli žádné tušení, že dojde ke změně. V pátek jsme přijeli na trénink a byl tam Standa Procházka.

Stačil během dvou tréninků změnit něco v zavedených zvyklostech?

Zvýšil hlas. Kluci, kteří ho neznají, hodně koukali. Je to hecíř, stará škola. Hodně atmosféru vybláznil, vyhrotil. Ale asi to pomohlo.

Reklama

Související témata: