Hlavní obsah

VIDEO: Drama v Plzni, Sparta jen remizovala. Baník i probuzená Slavia vyhrály

PRAHA

Tři pondělní zápasy ukončily 23. kolo nejvyšší fotbalové soutěže. Dramatické utkání se hrálo v Plzni, kam přijela pražská Sparta. Domácí se ujali vedení, v závěru Pražané otočili, o výhru však přišli v nastaveném čase a vezou si jen bod za remízu 2:2. V ostře sledovaném duelu přivítaly Teplice Ostravu a po prohře 0:1 přepustily Baníku druhou pozici v tabulce. V malém pražském derby pak probuzená Slavia nastřílela Bohemians 1905 tři góly.

Foto: Petr Eret, ČTK

Obránce Sparty Tomáš Řepka (vpravo) brání plzeňského Jana Rezka.

Článek

Souboj Teplic s Baníkem začal v dobrém tempu, oba celky si vytvářely pološance i šance. Skóre se poprvé měnilo v 25. minutě, kdy v hraničním postavení převzal míč ostravský Vydra a parádní ranou pod břevno prostřelil domácího gólmana. Hráči, realizační tým i fanoušci Severočechů reklamovali ofsajd, ale sudí gól označil za regulérní.

Podruhé hráči Teplic protestovali, když se Mahmutovič probíjel do pokutového území a byl sražen Řezníkem. Rozhodčí zákrok nechal bez povšimnutí, domácí si žádali pokutový kop. Mahmutovič protestoval tak vehementně, že ho sudí Příhoda ocenil žlutou kartou.

Baník dokázal, že na Stínadlech umí zahrát. Vyhrál zde již čtyřikrát. I v pondělí spoléhal na pozornou defenzívu, navíc Teplicím udělil lekci z produktivity. Poločasové vedení proměnil v těsné vítězství 1:0 navzdory mírné převaze domácích ve druhé půli, která jim však na srovnání stavu nestačila. Ostravané se díky třem bodům vyhoupli ze čtvrtého na druhou příčku, Teplice jsou třetí.

Cipro navázal na výhru nad Spartou

Slávisté spoléhají na nové koště Františka Cipra, který by jim měl umést cestu k lepším výsledkům. Sebevědomí si sešívaní zvedli v poháru, když zvítězili nad Spartou, další výhru přidali ve vršovickém derby proti Bohemians 1905.

V pondělní dohrávce slávisté v Edenu na první gól dlouho čekali. Po nevýrazné první půli přišla jejich gólová radost až po změně stran. Naději na ubráněný bod sebral Klokanům dvěma trefami Grajciar, vítězství Slavie v poměru 3:0 pečetil hlavičkující Trapp. Tři branky sešívaných padly v rozmezí dvanácti minut.

Bláznivý zápas v Plzni

Plzeň po debaklu 0:4 v Mladé Boleslavi nechtěla zopakovat podobnou blamáž proti Spartě. Musela se však vyrovnat s absencí Horvátha, který pyká za žluté karty. Sparťané, kteří v lize neprohráli 25 utkání po sobě, chtěli zase odčinit pohárové zaváhání z Edenu.

Ačkoliv první půle nabídla několik příležitostí na obou stranách, gól nepadl. O šance se postarali zejména chybující brankáři. Plzeňský Daněk doslova nabídl gólovku Sionkovi, ten však odkrytou branku netrefil. Na druhé straně při největší příležitosti prvních 45 minut zachraňovali Blažka jeho obránci odkopem z brankové čáry.

Góly padaly až ve druhém poločase, hned v jeho úvodu rozvlnil síť Sparty Bakoš. Hosté se v závěru zápasu nadechli k obratu, v 84. minutě si naskočil mezi dva beky Wilfried a prudkou hlavičkou skóroval, o tři minuty později se pak se štěstím trefil Kucka. Alespoň bod za remízu 2:2 vybojoval Plzni ve třetí minutě nastavení Rajtoral. Na sestřih zápasu se můžete podívat na přiloženém videu.

Pondělní dohrávky 23. kola Gambrinus ligy:
Pondělí:
Teplice - Ostrava 0:1ON-LINE
Branka: 25. Vydra.
Slavia - Bohemians 1905 3:0ON-LINE
Branky: 71. a 78. Grajciar, 83. Trapp.
Plzeň - Sparta 2:2ON-LINE
Branky: 48. Bakoš, 90. Rajtoral - 83. Wilfried, 88. Kucka.
Víkendové zápasy 23. kola:
Sobota:
Jablonec - Olomouc 3:1ON-LINE
Branky: 37. Jarolím, 41. Eliáš, 86. Haurdič - 28. Petr.
Brno - Ml. Boleslav 2:3ON-LINE
Branky: 34. Kalabiška, 59. Rabušic - 25. a 38. Sedláček, 86. Kalina.
Slovácko - Liberec 0:0ON-LINE
Neděle:
Č. Budějovice - Příbram 2:1ON-LINE
Branky: 56. a 81. Horejš - 66. Huňa.
Bohemians Praha - Kladno 1:4ON-LINE
Branky: 66. Horáček - 28. a 61. Zoubek, 43. Beneš, 77. Novotný.

Reklama