Hlavní obsah

VIDEO: Bláznivý duel - Sparta odvrátila v Plzni prohru, v nastavení však přišla o výhru

PLZEŇ

Od loňského 10. května fotbalisté Sparty v lize neprohráli. V dohrávce 23. kola v Plzni jim první porážka vážně hrozila. Viktoria vedla 1:0, Pražané v závěru v rozmezí pěti minut skóre otočili, v nastavení však Rajtoral stanovil konečnou remízu 2:2. Sparta tak vede ligu o dva body před Baníkem.

Foto: Milan Malíček, Právo

David Limberský z Plzně (vpravo) bojuje o míč s Kamilem Vackem ze Sparty.

Článek

Velikonoční výjezd do Plzně začala Sparta hodně rozpačitě. Již v 5. minutě trefil domácí Petržela boční síť, další závar pak vznikl poté, co Blažkovi vypadl centrovaný míč z rukou. Při další ošemetné situaci však letenský gólman své zaváhání napravil.

Na výkonu Pražanů byly znát vynucené korektury v sestavě, dopředu se dostávali hodně krkolomně. Své šance se dočkali až po přetaženém centru, který přes hlavu vrátil před branku Kadlece a Sionko v pádu nestačil nasměrovat míč do opuštěné svatyně. Spartu to trochu probudilo, plzeňská obrana musela v tísni odvracet na roh před rychlým Kadlecem. V poslední minutě první půle se však znovu zapotili hosté, střelu Navrátila vykopával až na brankové čáře Kladrubský...

Druhý poločas otevřela jedovatá střela Petržely. Plzeňský úder však přišel vzápětí - a začal znovu u exsparťana Petržely. Vyslal z poloviny Rajtorala, který předběhl obránce a téměř z brankové čáry centroval do míst, kde byl Bakoš. Ten překonal Blažka hlavou. Sparta tak dostala hodně brzy gól, o který si koledovala. Manko zkusil smazat Kucka, jeho dalekonosný přímý kop však Daněk s pomocí Navrátila zlikvidoval.

Letenští zareagovali na nepříznivý vývoj dvojitým střídáním, na hřiště přišli Zeman a Wilfried. Veškerou snahu o vyrovnání však brzdila hromada nepřesností, takže Plzeň se o svůj těsný náskok nemusela moc obávat. Hosté byli dost marní, ale přesto se jim podařilo vyrovnat. Vacek utekl po křídle, prudce nacentroval před branku a Wilfried hlavou odvrátil první porážku. Obrat ve skóre pak dokonal Kucka, který po přímém kopu Zemana dotlačil míč do sítě. Ve třetí, závěrečné minutě nastavení ovšem přišel poslední šok, plzeňský Rajtoral vyrovnal na konečných 2:2.

Viktoria Plzeň - Sparta Praha 2:2 (0:0)
Branka: 48. Bakoš, 90. Rajtoral - 82. Wilfried, 87. Kucka. Rozhodčí: L. Kovařík - Ubias, Novák. ŽK: Limberský - Kladrubský, Řepka, Kucka. Diváci: 6522.
Plzeň: Daněk - Rajtoral, Navrátil, Bystroň, Limberský - Rada - Petržela (86. Lecjaks), Kolář, Bakoš (90. Rýdel), Rezek - Střihavka. Trenér Pavel Vrba.
Sparta: Blažek - Kušnír, Hoheneder, Řepka, Kladrubský - Kadlec (85. Krejčí), Žofčák (58. Zeman), Kucka, Vacek, Sionko - Lačný (58. Wilfried). Trenér Jozef Chovanec.

Reklama

Související témata: