Hlavní obsah

Ligový podzim začne už v polovině července

Absence české fotbalové reprezentace na světovém šampionátu v Jižní Africe bude mít pro tuzemského fanouška přece jen jistou výhodu. Na ligu totiž začne chodit už 17. července, kdy je pěkné počasí, a v prosinci už nebude mrznout v ochozech, neboť poslední podzimní kolo je na pořadu v polovině listopadu. „A pak jde samozřejmě i o to, aby naše mužstva vstupovala rozehraná do evropských pohárů,“ přidal další argument ředitel ligy Ivo Lubas.

Foto: Petr Horník, Právo

Hurá, na podzim se bude hrát liga v teple a na dobrých trávnících, jako by jásali slávističtí hráči a celý český fotbal s nimi.

Článek

Ligový podzim navíc začne novinkou - tuzemským Superpohárem, v němž se už 10. července utká vítěz nejvyšší domácí soutěže s vítězem Odrášovka cupu. Zatím ovšem nebylo rozhodnuto, kde se duel bude hrát. Zato si kluby na úterním ligovém shromáždění odsouhlasily, že od příštího ročníku se v domácím poháru nebude brát při losování už od 2. kola v potaz regionální hledisko, takže se bude cestovat napříč republikou.

„Možná si kluby neuvědomují, co to pro ně bude znamenat a jaké náklady jim to přinese. Ale chtěly to a jejich vůle se tudíž naplní,“ poznamenal Lubas. „Čtvrtfinálové a semifinálové dvojice se budou stejně jako letos losovat jen z jednoho koše, takže to bude padni komu padni, od osmifinále se samozřejmě hraje dvoukolově,“ dodal.

Nejvyšší domácí soutěž se vydá na podzimní pouť 17. července a skončí posledním šestnáctým kolem 14. listopadu. „Chceme, aby lidé chodili na stadiony, když je pěkné počasí. Dalším důvodem je, aby naše mužstva vstupovala do předkol evropských pohárů rozehraná,“ zdůvodnil dřívější začátek a konec podzimní ligy Ivo Lubas. Jen pro zajímavost - současný ligový ročník startoval 25. července, ten předchozí měl první kolo na programu dokonce až v srpnu.

Ligový podzim se bude losovat dokonce už v první dekádě června. "Počítám s termínem mezi sedmým a jednáctým červnem. To proto, aby kluby měly dost čas plánovat přípéravu," vysvětlil ředitel ligy Ivo Lubas.

Reklama