Hlavní obsah

Sparťan Zeman před derby: Je to škoda, že je Slavia tak dole

Milan VlčekSport.cz

Podruhé v krátké době se proti sobě postaví dva odvěcí pražští fotbaloví rivalové Sparta a Slavia. Narozdíl od jiných let, kdy spolu oba celky bojovaly o titul, však duel 24. kola ovlivní třináctibodový rozestup mezi oběma týmy. Ten pak příliš sešívaným sedm zápasů před koncem ligy naději na obhajobu titulu nedává. „Je to škoda, že jsou teď tak dole. Liga je ale zase vyrovnanější,“ řekl Sport.cz Zeman, jenž se na jaře snaží výrazněji prosadit do sestavy Letenských.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Fotbalisté Sparty Václav Kadlec (vlevo), Martin Zeman (uprostřed) a Bony Wilfried se radují po vítězném utkání.

Článek

Letos jste se v lize ve sparťanském dresu objevil zatím jen ve třinácti zápasech, přičemž na jaře jen paběrkujete. Jak si to vysvětlujete?

Možná se pod to podepsala i nemoc, se kterou jsem nějaký čas zápolil. Hlavním důvodem ale pak je, že máme v týmu velkou konkurenci. Musím o svou šanci pořádně bojovat.

Jak se s takovou situací sžíváte? Přeci jen jste byl dříve více vytížený...

Nemůžu říct, že bych měl kvůli tomu špatné spaní. Na hřišti může být jen jedenáct hráčů. Nám jde hlavně o zisk titulu a je nakonec jedno, kdo na trávníku bude.

Nicméně pro vás osobně to asi není úplně nejjednodušší pozice. V jednom zápase jste dokonce nastoupil „jen“ za rezervu...

To je pravda. Ale vůbec není pravda, že by to mělo být jako nějaký trest. To je úplný nesmysl.

Od trenérů na Spartě tedy cítíte důvěru?

Jak jsem říkal, je potřeba využít šance, které dostanu. Nastoupil jsem například ve druhém poločase v Plzni, a myslím si, že jsem hru oživil. Posledních patnáct minut jsem odehrál i teď v pohárovém utkání na Slavii.

To si můžete zopakovat i v nejbližším 24. kole, v němž sešívané přivítáte na Letné...

Slavii musíme porazit. Naposledy proti nám hrála agresivně a tvrdě. Není divu, když vyměnila trenéra a dostala nový impulz.

Ovlivní nějak, tentokrát ligový duel, že je mezi oběma týmy takový bodový rozdíl?

Určitě bude mít utkání náboj jako vždy. Přeci jen je ale škoda, že je Slavia teď v tabulce tak dole. Na druhou stranu se ale vytáhly další týmy, a tak je teď nejvyšší soutěž pořádně vyrovnaná.

Reklama

Související témata: