Hlavní obsah

Blíží se pikantní derby, v Ďolíčku se bude prodávat i smažený kapr

PRAHA

Česká rarita, dva fotbalové kluby hrající pod názvem Bohemians, vystoupí v sobotu znovu do popředí. Vršovický Ďolíček nabídne v rámci 24. ligového kola derby mezi Bohemians 1905 a Bohemians Praha. A jelikož se čeká pořádně dusná atmosféra, představitelé obou klubů se již ve čtvrtek sešli na přípravné schůzce u šéfa svazu Ivana Haška.

Článek

Kapři se budou smažit. Fanoušci vršovických klokanů před lety namířili své choreo proti majiteli Střížkova Karlu Kaprovi. „V kotli tě usmažíme,“ hlásali na svých transparentech, na nichž byl k vidění kapr smažící se v pánvi pod bengálskými ohni.

Stejného nápadu se teď chopila společnost zajišťující občerstvení v Ďolíčku. Diváci sobotního derby si mohou opravdového smaženého kapra koupit za 50 korun. Koupí kapra přispějí na Vršovickou Bohemku, neboť celý výtěžek z prodeje ryb půjde do klubu...

I takové bude derby dvou Bohemek. Aby se obrousily hrany očekávaných vášní, sešli se zástupci obou klubů ve čtvrtek na Strahově u šéfa svazu Ivana Haška. „Za Bohemians 1905 jsem ubezpečil vedení svazu, že naší snahou není se mstít za podzimní zápas a organizační zmatky. Chtěli bychom, aby si fanoušci užili atmosféru a oslavovali zejména Bohemku,“ řekl po setkání Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905.

I bez Messiho může být přestřelka

Situace obou rivalů v ligové tabulce je diametrálně odlišná. Zatímco Střížkovší jsou s osmibodovou ztrátou na záchranu již jednou nohou ve druhé lize, vršovičtí klokani se drží v bezpečných vodách. „Asi uslyšíme hodně nadávek, ale jedeme si derby užít. Remíza pro nás nic neřeší, potřebujeme tři body. A tak zkusíme vyhrát,“ říká střížkovský útočník Jiří Jeslínek.

Domácí jsou favoritem, trápí je ovšem produktivita. „Šance máme, ale zakončení opravdu není naší silnou stránkou... Messiho nemáme, takže buďme rádi alespoň za Štohanzla s Kaufmanem,“ usmívá se trenér Pavel Hoftych.

Jeho protějšek by si klidně nechal líbit velkou přestřelku. „Soupeř moc gólů nedává, ale my zase často inkasujeme. Ať to klidně skončí 5:4 pro jednoho z nás, aby se lidi bavili. Opravdu si myslím, že tento zápas může být hodně divoký,“ avizuje střížkovský kouč Jaromír Jindráček.

Zápas se hraje v sobotu od 15:45, pokladny se v den zápasu otevřou v Ďolíčku ve 12:00. Přímý přenos vysílá ČT4.

Reklama

Související témata: