Hlavní obsah

Jablonec se po triumfu v Boleslavi dotáhl na Spartu, Kladno oživilo naději na záchranu

Fotbalisté Jablonce pokračovali i ve 24. kole ve stíhací jízdě za čelem tabulky první ligy a po nedělním vítězství v Mladé Boleslavi se bodově dotáhli na druhou Spartu, které však stačí k návratu na špici bod z pondělního derby se Slavií. Kontakt neudrželi hráči Teplic, kteří prohráli 0:1 v Liberci. Své naděje oživilo o záchranu bojující Kladno, jež po vítězství 2:1 nad Českými Budějovicemi dělí od poslední nesestupové příčky dva body.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Gólová radost fotbalistů Jablonce.

Článek

Nedělní program otevřel duel Jablonce v Mladé Boleslavi, která si brousila zuby na ukončení nepříznové bilance se soupeřem ze severu. V posledních pěti soubojích totiž nedokázali Středočeši vyhrát. Jenže po velké bodové žni a třech výhrách přišlo zklamání. Jablonec se na hřišti soupeře dokázal dvakrát prosadit už v prvním poločase a na jeho cestě ke třem bodům nic nezměnilo ani snížení Chramosty v nastaveném čase.

Teplice jely do Liberce s jasným cílem bodovat, z posledních pěti utkání totiž už čtyřikrát nedokázaly vyhrát a jejich podzimní gloriola pomalu vadne. Ani ze stadiónu u Nisy si ale Tepličtí body neodvezli, stoprocentní zisk pro Slovan zajistil v závěru první půle z penalty Dočkal. Ambiciózní Teplice tak dělí od třetí příčky tři body.

Po pohárových pozicích pošilhává také Plzeň, i její snaha ale v Olomouci vyzněla naprázdno. Na hřišti svého semifinálového soupeře v Ondrášovka Cupu Západočeši prohrávali od 34. minuty po trefě Hubníka a domácí si po zbytek zápasu vítězství pohlídali. Plzeň totiž neproměnila penaltu, trefila dvě tyče a na Jablonec ztrácí už sedm bodů.

Důležité body vydolovali v neděli fotbalisté Kladna. O vítězství zatím předposledního celku nejvyšší soutěže nad Budějovicemi rozhodl v 82. minutě Tatanšvili a Středočechy tak dělí od čtrnáctého Slovácka jen dva body, třinácté Budějovice mají jen o bod navíc.

V přímém souboji o desátou příčku tabulky dominovali fotbalisté Příbrami, kteří sestřelili Brno 3:1. Celek z jižní Moravy sice v závěru první půle smazal jednobrankový náskok domácích, po pauze ale příbram nabrala vítězný kurz po trefách Šmejkala s Huňou.

Program 24. kola
Sobota 10. dubna
Bohemians 1905 - Bohemians Prahaodloženo
Baník Ostrava - Slovácko 3:2on-line
Branky: 25. Neves, 44. Varadi, 68. Neuwirth - 2. Kuncl, 60. Fujerik.
Neděle 11. dubna
Mladá Boleslav - Jablonec 1:2on-line
Branky: 92. Chramosta - 28. Lafata, 45. Kovařík.
Příbram - Brno 3:1on-line
Branky: 22. Klesa, 54. Šmejkal, 72. Huňa - 42. Kalabiška.
Kladno - České Budějovice 2:1on-line
Branky: 54. Holub, 82. Tatanšvili - 19. Otepka.
Olomouc - Plzeň 1:0on-line
Branka: 34. Hubník.
Liberec - Teplice 1:0on-line
Branka: 44. Dočkal z pen.
Pondělí 12. dubna
17:30 Sparta Praha - Slavia Prahaon-line

Reklama

Související témata: