Hlavní obsah

VIDEO: Kladno po půli udolalo Jihočechy a jeho naděje na záchranu ještě žije

KLADNO

Kladenská naděje na ligovou záchranu ještě žije. Podstatně zlepšeným výkonem ve druhé půli totiž svěřenci nového trenéra Procházky otočili nepříznivě se vyvíjející duel s Českými Budějovicemi, tři body získali a čtrnácté Slovácko mají na dohled. Po 24. kole už na něj ztrácí jen dva body.

Článek

Co víc si ještě mohlo Kladno přát? Mráz stál jen krok od prázdné brány, míč se od po Benešově hlavičce odrazil od tyče přímo k němu, on ho však přesto nedokázal do sítě dopravit. Ťukl do něho tak lehounce, že ho českobudějovický gólman Kučera stačil ještě chytit. Možná na čáře, možná už za ní, sudí ale nechal pokračovat ve hře, takže domácím zůstal zase jen pocit křivdy. Situace dvě minuty před přestávkou ovšem jen demonstrovala jejich marnost a bezmoc.

Ani v existenčním duelu se nedokázali vybičovat k tomu, aby stejně slaboučké Jihočechy přehráli a vykřesali ještě jakousi naději na ligové přežití. Pohyblivější hosté, kteří si byli schopni alespoň občas nahrát, popoběhnout a na bránu vystřelit, měli dvacet minut navrch a svou převahu také zúročili. Na Otepkův trestný kop z dobrých pětadvaceti metrů se gólman Kostolanský jen se zájmem díval a míč registroval až v sítí.

Teprve po inkasované brance se Kladno trochu probralo, jenže mezi tyče se trefilo až ve vzpomínané 43. minutě slaboučkým Mrázovým ťuknutím, které jen podtrhlo naprostu střeleckou sterilit, na niž Středočeši zmírají celou sezónu.

O přestávce musel nový kladenský tremér Procházka řádil v šatně jako tisíc čertů, neboť do druhé půle vyrukovali jeho svěřenci jako vyměnění. Přidali na důrazu, pohybu a aktivitě, přitiskli Jihočechy k bráně a po odvážném průniku Holuba, jenž prošel přes všechny soupeřovy hráče, kteří mu stáli v cestě, se trochu se štěstí, ale přece jen dočkali vyrovnání.

Za čtyři minuty mohli dokonce skóre otočit, jenže sudí Hrubeš faul gólmana Kučery na pronikajícího Tatanašviliho velkoryse přehlédl, penaltu nepískal a křivdu v kladenských řadách jen umocnil. "Asi jsem se neměl snažit vytrhnout a měl padnout," krčil rameny Tatanašvili.

Ovšem i nová křivda Kladnu pomohla, neboť ho vyburcovala k nové ofenzívě. Hosté už se prakticky nedostávali za půlící čáru a jen zoufale bránili. Střely Novotného a Procházky, stejně jako hlavičku Beneše mířící pod břevno sice ještě českubudějovický gólman Kučera zázračně zlikvidoval, ale proti hlavičce Tatanašviliho už nárok neměl. Domácí tak podstatně zlepšeným výkonem ve druhé půli zachránili nejen výhru, ale i naději na ligové přežití.

<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" class="table_1"><tbody><tr class="invert"><td><strong>Kladno - Č. Budějovice 2:1 (0:1)</strong></td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky:</strong> 54. Holub, 81. Tatanašvili - 20. Otepka. <strong>Rozhodčí:</strong> Hrubeš - Štěrba, Teuber. <strong>ŽK:</strong> Tatanašvili, Novotný, Holub - Krob, Sedláček. <strong>Diváci: </strong>1940. </td></tr><tr><td><strong>Kladno:</strong> Kostolanský - Mráz, Beneš, Gross, Procházka - Zoubek (85. Cigánek), Holub, Novotný (90. Marcel Lička), Strnad - Tatanašvili (90. Zachariáš), Bartoš. Trenér Stanislav Procházka. </td></tr><tr><td><strong>Č. Budějovice:</strong> Kučera - Laštovka, Horejš, Hunal (75. Meszároš), Krob (87. Ondrášek) - Hudson (65. Stráský), Černák, Otepka, Riegel, Šíma - Sedláček. Trenér Jaroslav Šilhavý. </td></tr></tbody></table>

Reklama

Související témata: