Hlavní obsah

Po teči Čaroděj nečaroval, culil se hrdina derby Sionko

dos, zpSport.cz

Prožívá víc než vydařený návrat do fotbalové Gambrinus ligy. Vystřelil Spartě výhru v Mladé Boleslavi, zaskvěl se v utkání s Olomoucí. Gól, kterým rozhodl derby se Slavií, však může záložník Libor Sionko postavit nejvýš. Stal se mužem nejprestižnějšího zápasu a vrátil letenský tým na první místo ligové tabulky.

Foto: Petr Horník, Právo

Libor Sionko v dresu Sparty (uprostřed) se raduje se spoluhráči z branky do sítě Slavie.

Článek

Rozhodl jste derby, to se cení.

Hlavně mám radost ze tří bodů do ligové tabulky. Zbývají poslední kola a každý ztracený bod teď může být pro týmy tragický. V derby je samozřejmě vítězná radost dvojnásobná, navíc jsme zase zpátky na špici.

Při gólové trefě jste ovšem měl štěstí, byla tečovaná.

Samozřejmě, teč změnila směr střely do protipohybu Čaroděje, jak se Vaniakovi říká, a ten nečaroval. Nevím, jestli by míč chytil, kdyby nebyl tečovaný.

Měli jste derby v moci, ke konci jste se ovšem nechali trochu zatlačit.

Terén bral hodně sil. Za sebe musím říci, že posledních dvacet minut jsem byl hodně vyšťavený.

Bylo to tvrdé derby?

Tvrdé v rámci pravidel, tak se derby má hrát.

S návratem do Sparty z Dánska můžete být zatím na jaře spokojený.

Vcelku ano, ale některé zápasy mi dojem kazí. Třeba premiéra s Příbramí či poslední remíza v Plzni, kde jsme nehráli dobře a v závěru ztratili výhru. Už jsme mohli být v trochu větším klidu.

Těšíte se na nejbližší nominaci reprezentace?

Teď se soustředím na Spartu. Ale už při návratu jsem říkal, že bych se do nároďáku ještě rád podíval. A pořád se cítím mladě...

Musí pro vás být pikantní, že o titul teď hrajete s Baníkem, kde jste vyrostl.

Pikantní to je, ale pro mě žádné překvapení. Baník má mladé i zkušené hráče, tým je dobře namíchaný. Ale před vzájemným zápasem se hrají ještě dvě kola.

Příště jedete do Českých Budějovic, které jsou znovu namočeny do bitvy o záchranu. A v sezóně Sparta většinou po velké výhře hned vzápětí ztratila body...

Pro nás je každý zápas těžký, soupeři proti nám praktikují jiný styl než proti Jablonci či Ostravě. Musíme vyhrávat, ať hrajeme proti komukoliv.

Reklama

Související témata: