Hlavní obsah

Boleslav se chce v Příbrami revanšovat za prohru s Jabloncem

PRAHA

Až pět týdnů po původním termínu se ve středu uskuteční středočeské fotbalové derby mezi domácí Příbramí a Mladou Boleslaví, které bylo na začátku března odloženo kvůli sněhovým přívalům. Zápas začne v 17:30 a on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z branky do sítě Sparty.

Článek

Oba soupeři jdou do zápasu 18. kola v odlišném rozpoložení: zatímco desátá Příbram si užívá nedělního vítězství nad Brnem, které týmu zřejmě definitivně zajistilo klidný konec sezóny, o čtyři příčky lepší Mladá Boleslav naposledy po třech předchozích výhrách doma podlehla Jablonci a trenér Karel Stanner své hráče podrobil tvrdé kritice.

"Hráči zklamali mě, vedení klubu i fanoušky nepochopitelně lajdáckým výkonem v prvním poločase. Mají hodně co napravovat a první příležitostí je odložené utkání v Příbrami," prohlásil nazlobený Stanner, jehož tým v neděli propásl šanci, aby na pátou Plzeň ztrácel už jen tři body.

Nezdarem s Jabloncem Boleslav znehodnotila své předchozí úspěšné tažení, které představovaly výhry v Olomouci, s Plzní a v Brně. Naopak Příbramští u Litavky naposledy dokázali porazit Brno a před středeční dohrávkou se v jejich táboře rozhostila pohoda. "Ale neznamená to, že by hráči měli polevit v koncentraci, nasazení a disciplinovanosti. Kdo mě zná, tak ví, že nic takového nikdy nedopustím. I s Boleslaví tvrdě půjdeme za úspěchem. Neexistuje, aby hráči měli v hlavě něco jiného," prohlásil kouč Karol Marko.

Ten by si přál, aby Příbram po 30. kole skončila v lepší polovině tabulky, na osmou Slavii momentálně ztrácí čtyři body. Příbram i v duelu s Boleslaví chce ukázat svoji sílu v domácím prostředí, kde letos v jedenácti zápasech získala osm vítězství.

A pro domácí bude jako motivace sloužit i pohled na vzájemnou bilanci s Boleslaví. Příbram svého středečního soka porazila pouze v jediném utkání z devíti, hned v prvním vzájemném ligovém duelu v říjnu roku 2004.

Předpokládané sestavy - Příbram: Krbeček - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Šmejkal - Klesa, Hušbauer, Tarczal, Fantiš - Huňa, Wágner. Absence: Videgla, Müller (oba zranění), Pleško (nemoc).

Mladá Boleslav: Šeda - Kalina, Rolko, Procházka, Hrdlička - Mendy, Kúdela, Sylvestre, Sedláček - Chramosta, Kulič. Absence: Zahustel (zranění), Janíček (nejistý start), Pecka (rekonvalescence).

Reklama

Související témata: