Hlavní obsah

Příbram - Ml.Boleslav 2:2Příbram si proti Boleslavi vystřílela remízu v závěru zápasu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Kúdela 0 : 1
68. Hrdlička 0 : 2
86. Klesa 1 : 2
89. Huňa 2 : 2

PŘÍBRAM

V dohrávce 18. kola fotbalové Gambrinus ligy na deštěm zkrápěném příbramském trávníku vedla Mladá Boleslav už o dva góly, byť hrála dlouho bez vyloučeného Kúdely. Domácí srovnali v posledních minutách.

Foto: Petr Eret, ČTK

Zdeněk Šmejkal z Příbrami (vlevo) brání Alexe Mendy z Mladé Boleslavi.

Článek

Hosté byli od prvních minut aktivnější, ale Krbečka vážněji neohrozili. Až po čtvrthodině přišla první vážnější akce domácích. Wágner se dostal až před Šedu, ale ten jeho přízemní střelu kryl. Na druhé stráně pálil na Krbečka Sylvestre, ale také neuspěl. O chvíli později to zkusil z třiceti metrů, ale domácí gólman míč vytáhl nad břevno.

Tlak hostů pokračoval a Krbeček se zaskvěl při pokusu Táborského, při dalších dvou závarech mu pomohli obránci včasným odkopnutím míče. Hosté roztáhli hru více po křídlech a dočkali se i kýženého úspěchu. Sedláček prolétl do šestnáctky po levé straně, zpětnou přihrávkou našel Kúdelu, který propálil ze sedmnácti metrů vše, co mu stálo v cestě. Navíc míč v chumlu těl ještě přizvedl jeden z domácích hráčů.

Teprve pak se domácí probudili. Slibný průnik Wágnera zastavil jeden z obránců soupeře nepotrestaným postrčením, krátce nato zazdil tutovku Klesa, který z pěti metrů netrefil mezi tyče. Domácí si vytvořili optickou převahu, ale nedokázali si vytvořit další šanci a k zakončení se nedostali ani po standardních situacích. A tak diváky bavil neuvěřitelnými chybami při posuzování soubojů tragický sudí Kocián. V závěru poločasu měl po přihrávce Chramosty druhý gól na kopačce Kúdela, ale tentokrát mu byla branka úzká.

Přísné vyloučení Kúdely

První šanci po změně stran měli hosté, ale Chramosta tváří v tvář Krbečkovi neuspěl. V 55. minutě se srazil Kúdela ve vzduchu se Šmejkalem a uviděl k překvapení všech červenou kartu. Místo očekávaného tlaku domácích přišla rychlá akce hostí. Poláček předložil ideální přihrávku Chramostovi, který pozemi poslal míč podél padajícího Krbečka i jeho levé tyče. Po chybě domácí obrany, která nedokázala odkopnout míč, však přidal gól zblízka Hrdlička.

Příbram sice získala v dalších minutách územní převahu, přes obranný blok Boleslavi se nedokázala probít ani k šestnáctce. A když už se to povedlo, Huňa hlavičkoval nedůrazně, takže Šeda neměl práci. Naopak Chramosta po další rychlé akci posadil míč obloučkem na břevno. Po zbytek zápasu pokračovala Příbram v tlaku a dočkala se. V 84. minutě zahrávala nepřímý kop uvnitř šestnáctky po malé domů Poláčka a Klesa napálil míč pod břevno. V předposlední minutě týž hráč našel centrem z pravé strany Huňu, který hlavou srovnal.

„Musím složit poklonu svým chlapcům za jejich přístup v závěru utkání. Byl to sedmý zápas v náročném programu středa - sobota - středa. I když se jim nepodařilo dostat se v první půli do hry a odpojit zálohu soupeře, a navíc inkasovali, když už hosté byli o deseti, v závěru projevili obrovskou snahu a body si zasloužili. Co se týká vyloučení Kúdely, bylo správné, protože Šmejkal by šel sám na branku,“ konstatoval trenér Příbrami Karol Marko s tím, že Příbram tentokrát doma bod s houževnatým soupeřem získala a nikoliv dva ztratila. „Kdyby ale Chramosta proměnil svoji šanci ve třetí gól, bylo by po zápase,“ dodal.

Trenér Mladé Boleslavi Karel Stanner byl opačného názoru: „Zápas jsme měli pod kontrolou, škoda té Chramostovy šance a ještě jednu měl Kulič. My jsme dva body ztratili, ale nejen vlastní vinou. O vyloučení Kúdely ať si udělá obrázek každý sám, ale když to srovnám s fauly, které byly k vidění v derby Sparty se Slavií, pak v pondělí by muselo být těch červených nejméně osm. Nelíbil se mi ani nepřímý kop, po němž Klesa srovnal. Nebylo to malá domů, ale míč se odrazil našemu hráči od nohou.“

Dohrávka 18. kola první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - FK Mladá Boleslav 2:2 (0:1)
Branky: 86. Klesa, 89. Huňa - 30. Kúdela, 68. Hrdlička. Rozhodčí: Kocián - Slavík, Tacina. ŽK: Plašil, Huňa, Tarczal - Sedláček, Táborský, Rolko, Bořil. ČK: 55. Kúdela (Boleslav). Diváci: 2862.
Příbram: Krbeček - Plašil, Nohýnek, Štochl, Šmejkal - Klesa, Tarczal (69. Fantiš), T. Pilík (57. Borek), Hušbauer - Wágner (86. Rodriguez), Huňa. Trenér: Marko.
Boleslav: Šeda - Kalina, Procházka, Rolko, Hrdlička - Mendy, Kúdela, Sylvestre, Sedláček (62. Poláček) - Táborský (58. Bořil), Chramosta (74. Kulič). Trenér: Stanner.

Reklama

Související témata: