Hlavní obsah

Fotbalista Smola vymáhá 100 000 korun od Plzně přes arbitráž

Fotbalista Marek Smola tvrdí, že mu plzeňský klub už přes rok dluží sto tisíc korun. Nyní se rozhodl vymáhat pohledávku po svém někdejším zaměstnavateli přes arbitrážní komisi svazu, které už dal podnět k zahájení šetření. Arbitráž rozhodne, zda je pětatřicetiletý hráč v právu. Pokud peníze Smolovi přiřkne, musí plzeňský klub částku vyplatit, jinak se vystaví disciplinárnímu řízení a v krajním případě i hrozbě odečtení bodů.

Článek

Vedení Viktorie o Smolově rozhodnutí řešit případ přes arbitráž neví. Hráč tvrdí, že mu ředitel klubu Adolf Šádek několikrát přislíbil uhrazení dlužné částky. V poslední době prý už ale Šádek nereagoval na urgence ze strany fotbalisty ani jeho právního zástupce Jana Šeldera.

"K arbitráži jsem tu věc dávat nechtěl, protože jsem v Plzni vždycky měl korektní vztahy a dlouho jsem dával přednost vzájemné dohodě. Když se ale přes rok nic nedělo a pan Šádek se mnou úplně přestal komunikovat, neměl jsem jinou možnost," řekl ČTK Smola, který v první lize naposledy působil v podzimní části sezony v Bohemians Praha.

Plzeňského ředitele Šádka Smolův krok překvapil. Tvrdí, že se komunikaci s hráčem ani jeho advokátem nevyhýbal. "Ale nechci se k tomu vyjadřovat. Pokud má Marek pocit, že mu něco dlužíme, ať postupuje v souladu s předpisy svazu. O tom, že dal věc k arbitráži, nevím, ale nezlobím se, má na to plné právo. My si počkáme na její rozhodnutí a pak k tomu zaujmeme nějaký postoj," řekl Šádek ČTK.

Smola tvrdí, že mu podle písemné dohody s Plzní náleží stotisícová částka za ukončení smlouvy, na čemž se loni v zimě s klubem shodl, když v něm končil. Podle Smoly, který v české lize odehrál 102 zápasů za Bohemians 1905, Teplice, Plzeň a Bohemians Praha, byla suma splatná už k loňskému březnu. Všechny doklady už prý předal arbitrážní komisi.

Reklama

Související témata: