Hlavní obsah

Už je jasné, že o záchranu hrajeme i my, uvědomuje si Slovácko

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

O záchranu v Gambrinus lize usilující fotbalisté Slovácka na kýženou výhru v zápase s Bohemians 1905 nedosáhli. Přestože dlouho vedli díky Ondřejkově trefě 1:0, sedm minut před koncem hostující Škoda vyrovnal a moravský tým se musel spokojit s jediným bodem.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Tomáš Košút ze Slovácka (vpravo) a Milan Škoda z Bohemians 1905.

Článek

„V naší situaci je plichta před našimi fandy málo. Moc jsme chtěli doma zvítězit. Pražané nás ve druhé půli trápili dlouhými nákopy na vysoké útočníky do naší šestnáctky. Dělali nám tím značné potíže, ale nakonec vstřelili spíš šťastný gól. Tečovaná střela skončila na břevně a míč se odrazil přímo ke Škodovi,“ smutnil trenér Slovácka Josef Mazura, kterého mrzelo, že jeho celek nepřidal za stavu 1:0 pojišťovací druhou branku. „Velká škoda zejména dvou nevyužitých Fujerikových tutovek,“ litoval.

Kouč Bohemians 1905 Pavel Hoftych byl naopak s remízou spokojený. „Bod bereme. Vždyť i my pořád hrajeme o záchranu,“ tvrdil. Připomněl ovšem, že jeho tým mohl nakonec v Uherském Hradišti i zvítězit. Po vyrovnání na 1:1 totiž ještě spálil velkou šanci Bálek, jemuž přihrával další střídající hráč Škoda. „Asi měl ale raději zakončit sám,“ mínil Hoftych.

To si po střetnutí uvědomoval i Milan Škoda. „Měl jsem skutečně radši sám střílet. Jenže mně se zdálo, že Bálek měl k zakončení lepší pozici. I tak jsem hrozně rád, že jsem chvíli předtím aspoň zachránil remízu. Konečně jsme se venku po dlouhé době trefili,“ pochvaloval si Škoda, který si nemyslí, že by mužstvo z Vršovic mohlo odehrát zbývajících pět jarních utkání v Gambrinus lize naprosto v klidu. „Dokud nás celek na předposledním místě tabulky může byť jen teoreticky předstihnout, musíme být stále ostražití,“ tvrdil Škoda.

Slovácku ovšem hrozí pád do druhé ligy mnohem akutněji. „Teď už je zcela jasné, že se o druhém sestupujícím rozhodne mezi námi, Kladnem a Českými Budějovicemi. A právě do Kladna za týden cestujeme,“ připomněl útočník Petr Švancara. „Bude to strašně důležitý zápas. Když ho neprohrajeme, zůstaneme dál před Kladnem. Domácí ztráta s klokany sice hodně bolí, avšak musíme se z ní rychle oklepat. Kladenští se sice v poslední době výrazně zvedli, avšak já věřím, že klíčový duel na jejich hřišti zvládneme. Naším jediným cílem je udržet v Uherském Hradišti první ligu,“ říkal Švancara odhodlaně.

Reklama

Související témata: