Hlavní obsah

Ostrava bude v Liberci pokračovat v dostizích o čelo ligy

LIBEREC

Fotbalisté ostravského Baníku pondělním duelem v Liberci napíšou další díl přetahované o vedení v ligové tabulce, kde svádějí boj o čelo s pražskou Spartou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Záložník Bohemians Praha Tomáš Fenyk padá před Martinem Lukešem z Baníku ostrava

Článek

Ostravané už před dohrávkou 25. kola budou vědět, jak si Sparta, která má na Baník při rovném stavu zápasů dvoubodový náskok, vedla v nedělním utkání v Českých Budějovicích. Liberec ale chce Ostravě roli zkomplikovat a po Jablonci a Teplicích získat na jaře další skalp týmu z elitní čtyřky.

"Baník tady bude pokračovat v souboji o titul, ale my se na ně připravíme stejně dobře jako na předchozí zápasy, které nám vyšly," prohlásil liberecký kouč Josef Petřík, jehož tým vyhrál tři z posledních čtyř utkání a po předchozích špatných výsledcích se už přibližuje k první polovině tabulky. "Každý dobrý výsledek podporuje sebevědomí. A zase chceme dát další dárek našim fanouškům," přál si Petřík.

Poslední dobré výkony vnesly do libereckých řad klid, sebevědomí týmu může zvýšit návrat uzdraveného útočníka Andreje Keriče. Nejlepší loňský střelec vynechal poslední dvě utkání kvůli problémům s kotníkem, ale nyní už je prý připraven.

Liberci se schopnosti rychlého kanonýra můžou hodit i proto, že Severočeši obranu Baníku v posledních třech zápasech nedokázali překonat. Slovan čeká na výhru nad Ostravou už téměř čtyři roky.

Baník se může chlubit ještě lepší formou než Liberec, v posledních čtyřech kolech ani jednou nezaváhal a přilepil se na záda vedoucí Spartě. "Ale i my vnímáme, že se Liberec po horším úvodu jara se zvedá. Je tam velká kvalita, tým je vyvážený," upozornil trenér Ostravy Miroslav Koubek.

"Porazil Jablonec, Slavii, Teplice, a to není náhoda. Byli bychom rádi, pokud by se potvrdilo rčení, že je těžké porazit dva těžké soupeře doma za sebou," připomněl Koubek skutečnost, že Slovan v minulém kole doma přetlačil Teplice.

Ostrava se šňůrou vítězství přihlásila do boje o titul, ale ze závěrečných šesti zápasů musí čtyřikrát ven. Koubek připouští, že to je nevýhoda, ale nikoli kardinální problém.

"S týmem pracujeme i na psychické stránce. A pak, nemáme důvod mít ze zápasů venku nějakou noční můru. Vždyť na jaře jsme těžké zápasy v Plzni, Brně nebo Teplicích zvládli. Chceme v tom pokračovat a být úspěšní," dodal Koubek.

Zápas začíná v pondělí v 17:30, přímý přenos vysílá ČT2.

Předpokládané sestavy - Liberec: Hauzr - Zeman, Polák, Holeňák, Vulin - Dočkal, Papoušek, Vácha, Liška - Nezmar, Kerič. Absence: Gebre Selassie (zranění), Kelič (nejistý start).

Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Bolf, Neves - Lukeš, Marek, Lička - Vydra, Varadi, Mičola. Absence: nikdo.

Reklama

Související témata: