Hlavní obsah

Budějovice - Sparta 0:0Sparta po remíze 0:0 v Budějovicích nabídla šanci Baníku

Fotbalisté pražské Sparty uhráli v utkání 25. ligového kola v Českých Budějovicích pouze bezbrankovou remízu. Letenští sice zvýšili svůj náskok v čele tabulky na tři body, ale dotáhnout se na ně může Ostrava, pokud v pondělní dohrávce vyhraje v Liberci. Domácí Jihočeši si připsali cenný bod v boji o záchranu, radost jim však trochu pokazila remíza konkurenčního Kladna na Slavii.

Článek

Vedle potrestaného Wilfrieda vypadl z letenské sestavy nečekaně také zraněný gólman Blažek, kterého ve své jarní premiéře ve sparťanské brance zastoupil Kozáčik. Příliš práce však v první půli podobně jako jeho protějšek v domácí brance Kučera neměl. Oba týmy totiž zesílily střed pole a do šancí se tak přes zahuštěný prostor dostávaly jen velmi těžce.

Domácí se favorita nezalekli a deset minut byli aktivnější. Krob, který hostuje na jihu Čech právě ze Sparty, nebezpečně centroval na Hudsona, ale Řepka stihl odvrátit na roh. Hosté Kučeru poprvé vážněji zaměstnali až ve 23. minutě, kdy střílel přes hlavu Lačný. Trefil však jen střed branky, kde stál českobudějovický gólman.

O šest minut později chyběl Sionkovi, hrajícímu jubilejní 150. ligový duel, jen půlkrok, aby na zadní tyči usměrnil Vackovu kolmici za domácí obranu. Největší šanci úvodního dějství si však vytvořilo Dynamo. Rychlonohý Hudson utekl v 38. minutě Hohenederovi, našel volného Kroba a ten obloučkem jen těsně přestřelil břevno.

Ani po přestávce sparťané nemohli najít rytmus. Naopak v 53. minutě znovu zahrozili Jihočeši, když po Otepkově rohu hlavičkoval kousek nad nabíhající Leština. Na druhé straně obešel Kučeru mladík Kadlec, ale dostal se už příliš z úhlu a ve skluzu trefil slabým pokusem vracejícího se Horejše.

Letenským ve třetím soutěžním utkání během šesti dnů znatelně scházela svěžest, přesto postupně zvyšovali svůj tlak. V 68. minutě si zaběhl za domácí obranu Lačný a Kučera jen sledoval, jak technický oblouček těsně přeletěl jeho branku.

Klíčový zákrok pak domácí gólman předvedl v 79. minutě, kdy stihl změnit svůj pohyb a vyškrábl Vackův tečovaný centr nad břevno. Víc už hosté nestihli a stejně jako na podzim se tak museli proti Dynamu spokojit jen s bodem.

Dynamo České Budějovice - Sparta Praha 0:0
Rozhodčí: Paták - Večeřa, Moudrý. ŽK: Ondrášek, Kučera, Stráský - Lačný, Kucka. Diváci: 5564.
Č. Budějovice: Kučera - Laštovka, Horejš, Žižka, Leština - Hudson (81. Stráský), Otepka, Černák, Benát, Krob - Ondrášek (72. Meszároš). Trenér: Šilhavý.
Sparta: Kozáčik - Kušnír, Brabec, Řepka, Hoheneder - Žofčák, Kucka, Vacek - Sionko (88. Zeman), Kadlec (65. Třešňák) - Lačný. Trenér: Chovanec.

Reklama

Související témata: