Hlavní obsah

Střížkovská vendeta se nekonala, dokonce i šest melounů už má klub nachystaných

Zdeněk PavlisSport.cz

Vendetu za čtvrteční verdikt strahovského fotbalového tribunálu střížkovský klub nenachystal a k duelu s Mladou Boleslaví nastoupil. „K bojkotu nemáme důvod, protože my hrajeme a hrát budeme s každým řádným členem fotbalového svazu,“ odmítl sportovní ředitel Bohemians Praha Josef Jícha, že by na Střížkově uvažovali o tom, že budou zbývajících šest ligových kol na protest proti šestimiliónové pokutě a odpočtu dvaceti soutěžních bodů bojkovat a stejně jako před týdnem u Botiče hrát nebudou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanoušci Střížkova v recesi vybrali "melouny" na pokutu pro svůj klub...

Článek

Zato nepopřel, že trestních oznámení mají nachystaný plný stůl. „Na bývalého svazového právníka Petra Doležala, jenž dal ve čtvrtek médiím k dispozici kopii policejního usnesení s výpověďmi svědků, jejich adresami a rodnými čísly, stejně jako na předsedu disciplinární komise Jiřího Goldu, který nás nutil a nakonec i potrestal za to, že jsme s ním v olomoucké úplatkářské kauze údajně nespolupracovali, i když nám protikorupční policie pod hrozbou miliónové pokuty zakázala výpovědí mařit vyšetřování,“ hájil Jícha i po prohře se Středočechy střížkovskou verzi, že k uplacení jejich hráčů hanáckým gólmanem Drobiszem došlo.

Důkazy o pravdě koncem týdne

„V pondělí jdu v Praze na další výslech, koncem týdne budeme mít v rukou doklady svědčící o tom, že naši hráči mluvili pravdu. Proto jsme požadovali na Goldovi chtěli jen týden času, “ pravil Jícha přesvědčen o tom, že on a jeho klub svou pravdu prokáže. „I kdybychom se jí měli dobrat cestou mezinárodního práva a arbitráže.“

Resolutně však popřel, že by se Střížkov chystal iniciovat odvolání svazového předsedy Ivana Haška a jeho lidí, jak se o tom začalo v některých mediích spekulovat. "Nesmysl, my ho naopak podporovali už před pěti lety a podporujeme ho stále. I "esmesekou" jsem ho o tom ujistil, protože vím, že on a jeho místopředseda Rajchl jen zdědili hříchy napáchané starým vedením. I s doktorem Rajchlem jsem ve čtvrtek na toto téma mluvil," nechal se slyšet Jícha.

Jícha: Na prémiích šetřit nechceme!

Že by ale na Střížkově na zástup právníků ušetřili tím, že už nebudou nuceni vyplácet hráčům prémie, neboť jejich mužstvo stejně ve zbývajících pěti ligových kolech žádné utkání nevyhraje, tomu se jen usmál. „Naopak, my je na zápas s Mladou Boleslaví zdvojnásobili. A milión pět set tisíc pro případ, že bychom zbývajících pět utkání vyhráli, máme nachystán také, protože my nezůstáváme nikomu nikdy nic dlužni.“

„Jde nám totiž o to, abychom současné šestibodové manko v tabulce smazali a příští sezónu nezačínali v minusu. To je teď pro nás ta největší motivace. S obrovskou nervozitou, která na hráčích leží, jsme se však v duelu s Mladou Boleslaví vypořádat nedovedli,“ sklesle přidával po další porážce střížkovský kouč Jaromír Jindráček, jemuž úsměv do tváře vrátil až recesistický počin mladých fanoušků.

Mladoboleslavský Bořil (vlevo) a střížkovský Drobný.foto: Právo/Jan Handrejch

Šest melounů od fanoušků

Ti totiž mezi sebou vybrali peníze, koupili šest melounů majících symbolizovat šestimiliónovou pokutu, kterou ve čtvrtek klub od Goldovy disciplinární komise dostal, a předali je právě trenérovi.

„Dám je našemu vedení,“ smál se Jindráček. „A my je hned v pondělí doručíme na Strahov panu Goldovi jako splátku na pokutu,“ notoval si s trenérem ředitel Jícha, hned však zvážněl. „Naším prvním cílem skutečně je smazat mínusové body, abychom příští soutěžní ročník nezačínali s mankem. Chceme totiž udržet hráčský kádr pohromadě a po ročním extempore ve druhé lize se do nejvyšší soutěže okamžitě vrátit,“ kul plány na týdny a měsíce příští střížkovský boss.

První část z jeho plánů mu nevyšla, neboť s Mladou Boleslav jeho tým prohrál a ze šesti minusových bodů ani jeden neumazal, další se však prý naplňovat začal. „Několik hráčů přišlo, že chce u nás zůstat, takže žádný exodus se konat nebude a kádr pohromadě udržíme,“ byl si Jícha jistý, že jeho zdecimovaný klub se do roka objeví na ligové scéně znovu.

Reklama

Související témata: