Hlavní obsah

Blažek může v bitvě o titul jen sedět na tribuně a kopat do sedačky před sebou

PRAHA

Až v sedmatřiceti letech ho potkalo nejvážnější zranění kariéry. Gólman fotbalové Sparty Jaromír Blažek si v pohárové odvetě derby se Slavií natrhl vaz v koleni a sezóna pro něj skončila. Právě zkušený brankář měl být přitom jedním z hlavních trumfů Letenských v tuhé bitvě o titul, která je v pěti závěrečných kolech Gambrinus ligy čeká.

Foto: Milan Malíček, Právo

Musíme to zvládnout bez tebe, Blážo, ví sparťanský kapitán Tomáš Řepka.

Článek

Byl jako Meresjev, derby i s natrženým vazem v koleni dochytal. Jenže co z toho, když moc dobře tušil, že je zle. Vyšetření také potvrdilo, že pro Jaromíra Blažka předčasně skončila sezóna.

„Tomáš Řepka s Jandou dobíhali balon. Tomáš mě stihl přeskočit a Janda mi o koleno trochu škobrtnul. Srazili jsme se a už při nárazu jsem cítil, že něco není v pořádku. Byl jsem ale v zápase a v tom zápalu to člověk cítí trochu jinak, takže jsem odvetu dohrál. Druhý den bylo vidět, že to bude špatné,“ líčí gólman v rozhovoru pro sparťanský web.

Rezonance ukázala, že Blažek utrpěl nejtěžší zranění v kariéře. „Je to tak. Navíc v první chvíli, když mi trenér koleno po zápase ohmatal a zkontroloval, jsem měl strach, že je vaz utržený celý. To by byl půlrok života pryč...“

Na tribuně to budou muka

V dramatickém závěru sezóny tedy zkušený gólman bude jen divákem. „Chci další titul se Spartou. Když se to nepovedlo loni, chtěl jsem, abychom to zvládli letos. Je mi samozřejmě líto, že u toho nemůžu být, že budu sedět nahoře na tribuně, koukat na to a kopat do sedačky před sebou,“ dovede si živě představit muka, jaká ho v době fotbalové neschopnosti čekají.

Do kabiny si teď chodí pro povzbuzení a zlepšení nálady. Zatím se ještě nerozhodl, jestli se příští týden vypraví na klíčový duel do Ostravy. „Rád bych u toho byl, ale za každou cenu tam jet nemusím. Jde o to, jestli bude dobré pro nohu, abych absolvoval takhle dlouhou cestu,“ uvědomuje si Blažek.

Svoji důvěru teď vkládá v parťáka Matúše Kozáčika, ostatně jako celá Sparta. „Je to určitě kvalitní gólman. Matúš má hodně zkušeností, jak od nás, tak ze Slavie. Hodně už toho odehrál, takže v tom nevidím vůbec žádný problém.“

Blažek se sám už musí víc starat o příští sezónu. „Teď čekám, až mi otok úplně zmizí, abych mohl nohou zase normálně hýbat. Do kolena nevidím, ale přípravu na novou sezónu chci začít normálně, zdravý jako každý jiný,“ přeje si na klubových stránkách.

Reklama

Související témata: