Hlavní obsah

Přes tři sta policistů dohlédne v pondělí na ostravské fanoušky

PRAHA

Na 350 policistů dohlédne v pondělí od dopoledních hodin v pražských ulicích na fotbalové fanoušky v souvislosti s utkáním 26. kola první ligy mezi Bohemians 1905 a Baníkem Ostrava.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Ilustrační foto

Článek

O bezpečnost se budou starat policisté pořádkové, dopravní i kriminální služby a antikonfliktní tým. Ze vzduchu bude situaci monitorovat vrtulník. V záloze bude připravena i speciální pořádková jednotka a policisté na koních a se psy. Sdělila to mluvčí pražské policie Ivana Ježková.

Komplikace v dopravě 

Policisté také doprovodí ostravské příznivce od vršovického nádraží až ke stadiónu Bohemians. Obyvatelé tak mohou podle mluvčí očekávat komplikace v dopravě. Vedle toho nebude možné zaparkovat auto v ulici Sportovní. Od pondělního rána tam bude platit zákaz stání po celé délce.

Příznivci se při vstupu na stadión nevyhnou standardním kontrolám. Spolu se vstupenkami budou pořadatelé kontrolovat občanské průkazy a neumožní vstup opilým nebo těm, kteří by chtěli pronést pyrotechniku.

 Za nezákonné chování citelný trest

Fanouškům hrozí v případě nezákonného chování nový citelný trest. Pokud v souvislosti s návštěvou utkání spáchají úmyslný trestný čin, například poničí zařízení stadionu nebo se poperou, bude jim soudce moci zakázat chodit na sportovní akce. Zákaz vstupu může trvat až deset let.

Pondělní zápas začne na vršovickém stadionu v 17:30.

Reklama

Související témata: