Hlavní obsah

VIDEO: Body se v Příbrami dělily, takže po remíze si ani jeden tým nepomohl

Fotbalisté Liberce si odvezli z Příbrami bod za remízu 1:1. Většinu zápasu přitom vedli díky trefě Dočkala z 12. minuty, stupňujícímu tlaku domácích ale neodolali a inkasovali po střele kapitána Huni, který se trefil popáté z posledních šesti zápasů. Ani jeden tým si remízou příliš nepomohl a se shodným bodovým ziskem zůstávají v dolní polovině tabulky.

Článek

Hned tři liberečtí hráči dostali v předchozím zápase s Baníkem už počtvrté v sezoně žlutou kartu, a tak musel trenér Petřík se sestavou hodně improvizovat. Do útoku se vedle sebe postavili spíše opomíjení Frejlach se Smetanou, jenže produktivitě Severočechů to paradoxně spíš pomohlo. Skórovali totiž z první šance - ve 12. minutě dostal Frejlach hodně prostoru na pravé straně k centru, který vzápětí našel hlavu Dočkala, a ta poslala míč o břevno do sítě.

Příbram přitom byla v prvním poločase aktivnější a třeba na rohy ho vyhrála 7:0, jenže se střílením gólů to bylo horší. Pořádně totiž zahrozil jen v 25. minutě Pleško, který svůj přímý kop zakroutil přes zeď k tyči, ale tam mu cestu zkřížila robinzonáda brankáře Hauzra.

Největší naději na gólový úspěch tak měla paradoxně snaha Klesy, který chvíli před tím zkusil na pravé straně šestnáctky rozhýbat Vulina a vzápětí přes něj přepadl, místo penalty se ale dočkal jen žluté za přifilmovaný pád.

Liberečtí se s vědomím náskoku nikam nehnali a snad i do rušivých brejků chodili jen z povinnosti. Stoupající pasivita se jim ovšem po poločase málem vymstila. V 52. minutě si našel luxusní prostor ke střele z levé strany Hušbauer a Hauzr měl jediné štěstí, že míč neletěl příliš daleko od jeho ruky a dokázal ho vyrazit.

Ještě větší štěstí měli hosté za čtyři minuty. Jeden z mnoha centrů z pravé strany, kterými zásoboval spoluhráče Klesa, prošel až na zadní tyč, kde číhal zapomenutý Pleško a s Fantišovou tečí poslal míč do tyče.

Liberec pak přece jen přidal a tlak domácích aspoň načas otupil, jenže výhru si nakonec nevysloužil. Přišla totiž 79. minuta, která pořádně zamíchala kartami. Nejdřív našlápl od poloviny k sólu střídající liberecký mladík Vojta, před vápnem prostrčil na ještě lépe postaveného Frejlacha, jenže jeho kličku do strany přečetl brankář Krbeček.

Míč uzmul, rychle vyhodil na pravou stranu a za pár sekund mohl poskočit radostí z vyrovnání. Klesův centr totiž prošel na malé vápno, tam si na něj naskočil Huňa a hlavou zavěsil.

A najednou to byl docela jiný zápas - z obou stran ofenzivní, běhavý a plný šancí. O kousek blíž k plnému bodovému zisku byli hosté, jenže Dočkalova hlavička po rohu v nastaveném čase trefila jen břevno.

FK Příbram - Slovan Liberec 1:1 (0:1)
Branky: 79. Huňa - 12. Dočkal. Rozhodčí: Hájek - Hojsík, Gallo. ŽK: Klesa, Nohýnek - Vulin, Holeňák. Diváci: 2478.
Příbram: Krbeček - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Pleško - Klesa, Tarczal (70. Wágner), Borek, Hušbauer - Huňa, Fantiš. Trenér: Marko.
Liberec: Hauzr - Zeman, Kelič, Dejmek, Vulin - Dočkal, Vácha, Holeňák (67. Janů), Papoušek - Frejlach (88. Suk), Smetana (62. Vojta). Trenér: Petřík.

Reklama

Související témata: