Hlavní obsah

Jablonecký střelec Lafata: Hlavně, že góly pomáhají mužstvu

Fotbalový Jablonec znovu velebí kanonýra Davida Lafatu. Zkušený útočník zařídil svým gólem vítězství 1:0 nad Brnem, díky němuž mohou Severočeši stále pomýšlet i na nejvyšší příčky v Gambrinus lize. Byla to Lafatova již sedmá ligová trefa na jaře a celkově osmá v sezóně. „Hlavní je, aby moje góly pomáhaly mužstvu,“ říká jablonecký hrdina současnosti.

Foto: Petr Horník, Právo

Radost Davida Lafaty.

Článek

Jak jste viděl svojí branku do brněnské sítě?

Mára Jarolím dal centr jakoby pod obranu. Trošku jsem si povyskočil. Obránci na mě zapomněli. Snažil jsem se vystřelit k tyči a vyšlo to. Těší mě, že gól pomohl mužstvu.

Jak hodně jste si po zápase oddechl?

Bylo to hodně důležité vítězství. Liga se krátí a jsme rádi, že jsme stále udrželi kontakt se špičkou, která bojuje o evropské poháry. Pro nás ubojované tři body, ale nesmírně cenné.

Co by bylo cennější - třetí příčka v lize nebo zisk domácího poháru?

Obojí. Nechci to poměřovat, protože jsme ve hře na obou frontách.

Připouštíte si možnost, že můžete přijít o evropské poháry, i když to máte skvěle rozjeté? Před dvěma lety takhle dopadlo právě Brno...

Stát se může cokoliv. Ale musíme udělat všechno pro to, aby se to Jablonci nestalo.

Jsou zápasy ve finiši sezóny náročnější, než předtím?

Určitě. Pro většinu z nás je to ale možná životní sezóna, takže na nějakou únavu nechceme ani pomýšlet. Takhle vysoko Jablonec dlouho nebyl. Chceme uhrát úspěch.

Je rozdíl bojovat nahoře nebo se pohybovat někde kolem desátého místa?

Do každého zápasu jdeme s tím, že ho zkusíme vyhrát. Při dobrých výsledcích roste sebevědomí a panuje lepší atmosféra v kabině. Na hřišti nerozhoduje průběžné umístění v tabulce, ale vůle a nasazení.

Na jaře máte vynikající střeleckou formu. Kde se vzala?

Odtrénoval jsem celou zimní přípravu a cítím se fyzicky dobře. Na podzim jsem také měl šance, ale nepadalo mi to tam.

Láká vás titul krále střelců?

Tak to bych nesměl zaspat ten podzim. Pro nás je důležité, abychom sezónu dobře dokončili. Nemohu se dívat na osobní statistiky, ale na týmový úspěch.

Reklama

Související témata: