Hlavní obsah

VIDEO: Slavia přijela na Hanou s rezervou a po přestávce už neměla šanci

OLOMOUC

Fotbalisté Olomouce si poradili se Slavií a díky třem gólům ze závěrečných pětadvaceti minut ji porazili 3:1. Mistr nechal před pohárovou odvetou s Jabloncem odpočívat všechny opory, ale poločas přesto vyhrál po první ligové trefě Ivanovského. Sigma však po obrátce přidala a převahu korunovala třemi góly. Dvakrát se trefil střídající Hubník, jednou Šultes, který se devátou trefou dotáhl na spoluhráče Ordoše na druhém místě tabulky střelců.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Fotbalista Samir Merzič (vlevo) z Teplic v souboji o míč s Pavlem Šultesem z Olomouce

Článek

Souboj dvou celků, které se upínají na úspěch v domácím poháru, před semifinálovými odvetami vzali prestižněji domácí. Slavia totiž přivezla na Hanou ze zdravotních a disciplinárních příčin silně kombinovaný výběr bez všech opor, přesto byl první poločas překvapivě v její režii.

Sešívaným vázla realizace ve finální fázi, ve středu pole však kombinovali plynuleji a byli více u míče. Jediná dotažená akce jim stačila i na gól: Koreš se ve 24. minutě prohnal na pravé straně přes Dreksu a jeho přihrávku poslal z malého vápna Ivanovski za záda gólmana Drobisze, který se v olomoucké sestavě objevil poprvé od korupční aféry.

Sigma v úvodu vyloženě neměla den. Nedařila se jí mezihra a teprve ve 44. minutě oklamala slávistickou obranu kolmou přihrávkou Janotky, ale Vaniak se ranou Šultese z obtížného úhlu nenechal zaskočit.

Domácí se vzchopili až po změně stran. Zpřesnili kombinaci, zrychlili přechod do útoku, ale nejdříve si vynutili jen územní tlak. Po hodině hry už přišly i šance. Ordoš odmítl vyrovnání, když z několika kroků hlavou do sítě netrefil ideální centr Navrátila. Povedlo se to až po průniku Šultese, který kličkovanou v pokutovém území zakončil nepříliš tvrdou, zato umístěnou střelou ke vzdálenější tyči.

Olomoucký kouč Psotka vzápětí Šultese vystřídal, ale byl to prozíravý tah. Náhradník Hubník se už po čtyřech minutách dostal k hlavičce, která přes Vaniaka obloučkem zapadla do sítě. Nezkušený výběr mistra Sigmě v závěru nestačil. Po šťastném odrazu míče od Komárkových zad se deset minut před koncem do míče znovu opřel Hubník a Vaniak neměl nárok. Slavia utkání už jen dohrávala, trenér Cipro poslal do hry další tři nováčky z béčka.

SK Sigma Olomouc - SK Slavia Praha 3:1 (0:1)
Branky: 70. a 80. Hubník, 64. Šultes - 24. Ivanovski. Rozhodčí: Bílek - Drastík, Urban. ŽK: Šultes, Hubník - Tecl, Ivanovski, Mareš. Diváci: 6037.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Dreksa, Komárek, Heidenreich - Bajer, Hořava - Petr (79. Schulmeister), Ordoš, Navrátil (74. Onofrej) - Šultes (66. Hubník). Trenér: Psotka.
Slavia: Vaniak - Dens, Hošek, Lafrance, Mareš - Kysela (75. Duranski), Ragued, Koreš, Trubila - Tecl (68. Zákostelský), Ivanovski (83. Hurka). Trenér: Cipro.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice