Hlavní obsah

VIDEO: Vachouškem proměněná penalta nechala Teplice ve hře o titul

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Teplic zůstali ve hře o mistrovský titul. Dnes dokázali vybojovat tři body na hřišti v Mladé Boleslavi po výhře 1:0 a jsou na čtvrtém místě čtyři body za Spartou. O jejich vítězství rozhodl Štěpán Vachoušek, který v 61. minutě proměnil penaltu za faul na Mahmutoviče.

Článek

Domácí kouč Stanner musel řešit problémy se sestavou. Rolko chyběl pro karty, Miller, Zahustel, Pecka a Kalina jsou zraněni a problémy s břišním svalem nepustily ani na lavičku náhradníků nejlepšího ligového střelce Kuliče. Přesto domácí začali s větším elánem a ofenzivní chutí.

Již v šesté minutě po rohu Sedláčka vyrazil hlavičku Chramosty zázračně Slavík, vzápětí po dlouhém autu střílel Táborský a jeho střela se otřela o tyč teplické branky. Dvojice rychlých útočníků Chramosta - Táborský si neustále měnila místa a zaměstnávala obranu Teplic. Po čtvrthodině Táborský hezky prostrčil na Chramostu, ale ten z vápna namířil nad, o tři minuty po podobné akci Sylvestreho nedosáhl Chramosta na míč.

Hosté poprvé zahrozili až ve 26. minutě. Po centru Mahmutovičově hlavičkoval volný Matula z dobré pozice, ale mířil těsně vedle. Poté se opět většinou hrálo před brankou Teplic. Pohotovou ránu Sedláčka vyboxoval Slavík na roh, Kúdelovu táhlou ránu vytáhl nad břevno a tečovanou střelu stejného hráče stačil chytit.

Tým Teplic ale začal po změně stran podstatně lépe. V 50. minutě po rohu Stožického poslal svoji hlavičku Matula do břevna, o minutu později po průniku stejného hráče stačil Janíček v poslední chvíli srazit střelu na roh.

Za deset minut ale Mahmutovič, kterého do té doby nebyl příliš vidět, unikl Janíčkovi, který jej poslal k zemi, a rozhodčí bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Ten s jistotou poslal do sítě Vachoušek.

Domácí sice v závěru trochu Teplice sevřeli, ale hostující obrana byla pevná. Do vážnější šance se Středočeši dostali až v samém závěru. Opiela ale svoji střelu z jedenácti metrů poslal vedle, takže hosté se mohli radovat z výhry.

FK Mladá Boleslav - FK Teplice 0:1 (0:0)
Branka: 61. Vachoušek z pen. Rozhodčí: Drábek - Kordula, Dobrovolný. ŽK: Procházka - Ljevakovič, Lukáš. Diváci: 4215.
Ml. Boleslav: Šeda - Brunclík, Procházka, Janíček (65. Bořil), Hrdlička - Mendy, Sylvestre, Kúdela (87. Fabián), Sedláček - Chramosta, Táborský (73. Opiela). Trenér: Stanner.
Teplice: Slavík - Vidlička, Lukáš, Rosa, Siva - Verbíř, Ljevakovič, Matula, Stožický (80. Kalivoda) - Mahmutovič (78. Došek), Vachoušek (90. Veverka). Trenér: Plíšek

Reklama

Související témata: