Hlavní obsah

Kladenský Tatanašvili: Po sezóně pozvu kluky na gruzínský šašlik

Branka gruzínského fotbalisty ve službách Kladna Dmitrije Tatanašviliho rozhodla o tom, že středočeský klub porazil ve 26. kole Gambrinus ligy v záchranářském duelu Slovácko 1:0. "Zvládli jsme důležitý zápas, dostali jsme se v tabulce před Slovácko, což může být psychická výhoda," vyprávěl Tatanašvili po zápase.

Článek

Cítíte se jako hrdina Kladna? Vaše góly rozhodly o vítězství nad Českými Budějovicemi a teď i nad Slováckem.

Vůbec ne. Je to zásluha celého týmu. Jsem rád, že jsme získali důležité tři body. Hráli jsme důrazně, bojovali jsme, vytvářeli jsme si šance a soupeře jsme jasně přehráli. Jen je škoda, že jsme ještě nepřidali druhý gól, ale nakonec to stačilo.

Šanci jste měl i vy sám.

Šel jsem z půlky na branku, ale vychytal mě gólman, který podal velmi dobrý výkon. A jednu střelu mi vyhlavičkoval obránce z čáry.

Chtěl jste při tom gólu hlavičkovat na branku, nebo jste spíš hledal spoluhráče?

Skákal jsem na centr a dával jsem to směrem k bráně. Šel tam do toho výborně Páťa Gross, zmátl brankáře a balón prošel. Má na tom gólu velikou zásluhu, byla v tom i trocha štěstí.

Komu důležitou trefu věnujete?

Všem kamarádům v Čechách i doma v Gruzii. A samozřejmě kladenským fanouškům, kteří nás skvěle povzbuzovali.

Nakopne tato výhra Kladno k záchraně?

Pevně tomu věřím. Zvládli jsme důležitý zápas, dostali jsme se v tabulce před Slovácko, což může být psychická výhoda. Ale vyhráno ještě zdaleka nemáme. Musíme se koncentrovat na každý zápas a pokusit se získávat body jako v předchozích utkáních.

Pokud se zachráníte, šoupnete něco do kabiny?

Už jsem klukům slíbil, že je po sezóně pozvu na gruzínský šašlik. Sám ho připravím, nakoupím na něj suroviny a upečeme si to na ohni. Všichni kluci už jsou teď natěšení.

Reklama

Související témata: