Hlavní obsah

Přežili jsme smrt, oddechl si střelec Vachoušek

Václav ProcházkaPrávo

Tepličtí si dál mohou dělat naděje na start v evropských pohárech. „Ale přežili jsme smrt,“ oddechl si po výhře v Boleslavi Štěpán Vachoušek, střelec jediného a rozhodujícího gólu.

Článek

V první půli přitom měli domácí sérii příležitostí. „Hráli velmi dobře,“ uznal teplický hrdina zápasu. Klíčový moment přišel po hodině. Zkraje druhé půle hodně prostupná boleslavská obrana vyrobila další komplikaci. Janíček se nechal oběhnout Mahmutovičem, pak ho podrazil v šestnáctce a Vachoušek poslal z pokutového kopu míč přesně k tyči.

„Nejsem určený, ale věřil jsem si, kopal jsem penalty i v přípravě, vzal jsem to na sebe,“ líčil Vachoušek, ale jinak zase až tak jásat nemohl. Hlavně ne nad bídnou první půlí. Tepličtí nijak nezářili. Jakoby čekali na ránu z milosti.

„Ale šance neměli jen domácí. I my jsme se do nich dostávali, stačilo dát a byl klid,“ přemítal Vachoušek. Až pauza však přinesla obrat. „Mluvil trenér, sami jsme si to vyříkali, takhle to nešlo, prohráli bychom 0:3,“ pokračovala teplická ofenzivní opora a libovala si nad tím, že se Severočeši drží v závěsu za triem, které okupuje pohárové pozice.

Jarní zaváhání teplické přitom dlouho srážela. „Sami jsme si to zkomplikovali, sami to teď musíme uhrát,“ zavelel Vachoušek. V samém závěru byl střídaný po velkých průtazích. Tým šetřil čas. Neohrožuje to, že byl vyměněn jeho výši prémií za vítězství? „To ne,“ usmíval se. „Ale dnes opravdu nebyly prémie hlavní, klíčové jsou tři body.“

Jeho tým teď musí jen a jen vítězit, pokud chce do Evropy. „Ale tlak je teď spíše na první tři,“ mínil Vachoušek. Ještě v samém závěru byla brána jeho celku vystavena dalším šancím Boleslavských. Ti se ale netrefili. I zásluhou pozorného brankáře hostů Martina Slavíka. „Hlavní je výhra. Hrdina? Na to nehraju, důležité je vítězství,“ poznamenal Slavík.

Reklama

Související témata: