Hlavní obsah

Vyhráli jsme italským způsobem, přiznal ostravský kouč Koubek v Ďolíčku

PRAHA

Posledních šest zápasů bodovali naplno. Taková je vizitka fotbalistů Baníku Ostrava, kteří tři duely z vítězné série vyhráli výsledkem 1:0. Jinak tomu nebylo ani v pondělní dohrávce 26. kola, v níž se svěřenci kouče Miroslava Koubka dočkali vítězství na půdě vršovických Bohemians 1905. „Šlo o fyzicky velmi náročný zápas. To je ale pro utkání v Ďolíčku typické,“ vážil si zisk tří bodů od Botiče kouč Baníku Koubek.

Foto: Vlastimil Vacek

Miroslav Koubek, trenér Baníku Ostrava.

Článek

Zápas v zaplněném Ďolíčku rozhodla jediná situace. Ono jich na hřišti vršovické Bohemky v pondělí ani o moc víc k vidění nebylo. Ve 38. minutě si na centr z levé strany naskočil Varadi, který využil zaváhání hlídajícího Štohanzla a hlavou k pravé tyči Sňozíkovy branky rozhodl o cenných třech bodech pro svůj tým.

„Můj gól znamená hlavně hru o poháry. Byl opravdu hodně důležitý, nevím jestli nejdůležitější, ale drží nás ve hře o titul,“ řekl Varadi na adresu svého úspěchu. Zisk tří bodů od Botiče navíc pro Slezany znamená, že se bodově dotáhli na vedoucí Spartu. „Na tu jsem před zápasem upřímně ani nepomyslel. Samozřejmě, že výsledky ostatních duelů známe, nijak zvlášť je ale neřešíme. To budeme až od úterka,“ dodal ostravský útočník.

Typický zápas na Bohemce

Varadi jediným gólem duelu potěšil samozřejmě i svého trenéra Miroslava Koubka. „Šlo o náročné a dramatické utkání. Z našeho pohledu mělo očekávaný průběh. Takový je typický zápas na Bohemce, kde je hra fyzicky náročná, je k vidění spousta odražených míčů,“ řekl k zápasu kouč vítězného celku Koubek. „Dobře u nás zahráli mimo jiných i Lička s Wojnarem, kterým se dařilo zachycovat míče soupeře. Nechtěli jsme dovolit domácím propadlé míče a standardní situace. Výhry na Bohemce si hrozně vážím. A je pravda, že jsme vyhráli takovým těsným italským způsobem,“ dodal.

Takovou radost však už nesdílel trenér vršovického výběru Pavel Hoftych. „Šlo o těžké utkání, chyběl nám útočník Lukáš Hartig, navíc se po půlhodině zranil Nikl,“ bědoval Hoftych, který zraněného stopera vystřídal čtyřicetiletým forvardem Slezákem. "Dalibora jsme chtěli do zápasu postavit až na nějakých posledních 25 minut, aby svou vůlí dokázal zápas strhnout," řekl Hoftych.

Slušela by remíza 

"Baník má výborné stopery, nebylo jednoduché se přes ně prosazovat. Bohužel zrovna když byl Kaufman ošetřovaný, dostali jsme branku z ničeho. Byla to studená sprcha, navíc jsme čelili hrozbě, že inkasujeme z brejku. Kluci se rvali o remízu, a ta by utkání svědčila víc," myslel si Hoftych, který byl v závěru duelu vykázán na tribunu. "Taky bych rád vyzdvihnul iniciativu diváků na podporu fanoušků fotbalu. Mohli jsme vidět, jak oba tábory fandů spolupracovali, a navíc se k nim s transparentem přidali i fanoušci Slavie. To já opravdu podporuji," dodal.

Reklama

Související témata: