Hlavní obsah

Ve Spartě jsem byl dávno, teď žiju jen Baníkem, zdůrazňuje Bolf

PRAHA

Je nejzkušenějším hráčem Baníku. Ostravský fotbalista René Bolf zažil s reprezentací třeba úžasné tažení mistrovstvím Evropy 2004 v Portugalsku, vyzkoušel si zahraniční angažmá v Auxerre. A před deseti lety také odehrál sezónu ve Spartě, s níž se jeho tým v neděli utká ve vyprodaném šlágru na Bazalech. Žádné vazby ho však už k letenskému klubu nepoutají.

Článek

Pramálo si dělá z toho, že je jediným exsparťanem v kádru Baníku. Na Letnou se vydal v roce 1999 spolu s Liborem Sionkem, po roce se však stoper René Bolf zase vracel zpátky. „Je to dávno, deset let, takže zápasy se Spartou už ani neberu nějak zvlášť jako duely se svým bývalým týmem. Jsem odchovanec Baníku a Baníkem teď žiju,“ líčí před bitvou jara.

Příliš známých už ve Spartě z doby jeho působení nezůstalo. „Znám se samozřejmě s Liborem Sionkem nebo masérem Tomášem Stránským. Zažil jsem tam i Jardu Blažka a Martina Haška, který už trénuje. Na nějaké špičkování se soupeři já ovšem nikdy nebyl. Není to můj styl, abych si před zápasem s někým volal nebo psal.“

Rok ve Spartě stačil Bolfovi k zisku mistrovského titulu, druhý pak přidal s Baníkem v památném roce 2004. Letos by právě na úkor Sparty rád dokonal další ostravský triumf. „Myslím, že všichni čekali, že v pondělí na Bohemce ztratíme body. Jenže my to zase zvládli. Už předtím v Liberci jsme měli štěstí. Drží se nás a to k tomu patří,“ libuje si obránce týmu, který šest posledních zápasů vyhrál.

Hrajeme o titul, to je jasné

Na Spartu se tak Baník připravuje v ideálním rozpoložení. „Nikdo není zraněný a vykartovaný, vše stojí při nás. Netvrdím, že z naší hry jde strach. Celý tým však šlape a teď si půjdeme tvrdě za svým!“ říká odhodlaně Bolf, který se na rozdíl od většiny svých spoluhráčů nebojí mluvit o mistrovském titulu.

„Už po Liberci jsem říkal, že byl alibismus tvrdit, že o titul nehrajeme. Jsme na úrovni špice, byla by škoda toho nevyužít a velká chyba. Ať nás to za dva měsíce nemrzí.“

Proti nálepce hlavního favorita ligy však protestuje i Bolf. „Tak to zase neberu. O titul pořád hrají čtyři týmy. Jedno zaváhání vás může poslat ze hry a na vaše místo hned poskočí někdo jiný. Náš zápas se Spartou ale může hodně napovědět. Těšíme se na každý zápas a už teď mám z nedělního utkání husí kůži,“ líčí své pocity.

Reklama

Související témata: