Hlavní obsah

VIDEO: Slovácko porazilo Mladou Boleslav gólem oslavence Ondřejky

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Páteční dvaadvacáté narozeniny oslavil vítězným gólem. Útočník zachraňujících se fotbalistů Slovácka Václav Ondřejka zajistil jedenáct minut před koncem zápasu svému týmu výhru nad Mladou Boleslaví a notně tím posílil naděje moravského mužstva na záchranu v Gambrinus lize.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Tomáš Košút ze Slovácka byl v tomto souboji úspěšnější než mladoboleslavský Jan Chramosta (vlevo).

Článek

„Bylo to po dlouhém autu. Dobře vím, do kterých míst Tomáš Abrahám obvykle míče hází. Balón se skutečně ke mně dostal a já jsem provedl všechno tak, jak jsem si vteřinu předtím předsevzal. Otočil jsem se s míčem a povedlo se mi zamířit přesně pod břevno,“ líčil šťastný Ondřejka.

Nejdřív málem mířil do vlastní branky 

Jeho radost byla o to větší, že zhruba dvacet minut předtím mnohem jasnější tutovku zahodil a navíc si málem dal za bezgólového stavu vlastní gól. „Brankář Míra Filipko, který chytal fantasticky, tomu naštěstí stihl zabránit. Bylo by hrozné, kdybych rozhodl o osudu utkání gólem do vlastní sítě,“ oddechl si po střetnutí Ondřejka, jenž v interní střelecké tabulce slováckého týmu už předstihl se šesti zásahy mnohem zkušenějšího Švancaru.

„Není vůbec podstatné, kdo góly dává. Nejdůležitější je, abychom se zachránili. A Peťa mně často na moje trefy přihrává,“ tvrdil. Petr Švancara nastoupil ke klíčovému duelu i přesto, že má bolestivě poraněnou ruku. „Moc mi pomohli doktoři ve Zlíně i náš klubový lékař a masér. Příliš jsem nevěřil, že budu moci hrát. Ruka mě sice pekelně bolela a trochu mě pochopitelně na hřišti limitovala, avšak vítězství všechny nesnáze přebilo,“ říkal spokojený Švancara.

Nechal si dát úmyslně žlutou kartu

Ten mimojiné prozradil, že si nechal dát v závěru za zdržování úmyslně žlutou kartu. "Budu chybět ve středu na Spartě, kde po pravdě nemáme tolik šanci na úspěch jako v následném domácím střetnutí s Příbramí, které bude pro nás znovu naprosto klíčové. A já se do něj snad stihnu trochu doléčit,“ přemítal.

Největším slováckým esem v souboji s Boleslaví byl brankář Miroslav Filipko, který skvělými zákroky přiváděl hosty místy k zoufalství. „Zachytal nikoli na sto, ale na sto sedmdesát procent. Před jeho výkonem smekám,“ nechal se slyšet trenér celku z Uherského Hradiště Miroslav Soukup.

Věří, že ligu udrží

„Já bych to tak neviděl. Jednou podržím mužstvo já, podruhé někdo jiný. Mám obrovskou radost ze tří bodů, ale jásat v žádném případě nemůžeme. Čekají nás totiž ještě tři veledůležité zápasy. Budeme se snažit odvést v nich maximum. Pevně věřím, že ligu v Hradišti udržíme,“ svěřil se slovenský gólman. Filipko prozradil, že bude s velkým napětím čekat na víkendové výsledky Kladna a Českých Budějovic, které jsou vedle Slovácka dalšími adepty na druhé sestupové místo.

Rovněž druhý hrdina slováckého týmu Ondřejka dobře věděl, že jeho celek čeká na cestě za záchranou ještě pořádná šichta. „Na oslavu mé vítězné trefy ani narozenin teď pochopitelně není čas. Starší kluci mě jasně upozornili, jak se mám v sobotu a v neděli chovat. Pokud ale zůstaneme prvoligoví, po sezóně si všechno vynahradíme a obojí pořádně zapijeme,“ plánoval Ondřejka.

27. kolo první fotbalové ligy
1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)
Branka: 79. Ondřejka. Rozhodčí: Jílek - Jiřík, Kubáň. ŽK: Kordula, Kubáň, Švancara, Ondřejka, Fujerik, Košút - Procházka, Brunclík. ČK: 90.+1 Brunclík. Diváci: 4225.
Slovácko: Filipko - Abrahám, Kuncl, Košút, Kubáň - Fujerik, Zelenka (88. Němčický), Kordula, Svízela (72. Cleber) - Ondřejka, Švancara (87. Nestorovski). Trenér: Soukup.
Mladá Boleslav: Šeda - Brunclík, Procházka, Janíček, Hrdlička - Mendy, Sylvestre, Kúdela, Sedláček (77. Fabián) - Chramosta, Táborský (66. Bořil). Trenér: Stanner.
Program 27. kola fotbalové ligy:
Pátek:
18:20Slovácko - Mladá Boleslav 1:0on-line
Sobota:
16:00Liberec - Bohemians 1905on-line
18:20Brno - Plzeňon-line
20:00Teplice - Kladnoon-line
Neděle:
16:00Bohemians Praha - Jablonecon-line
16:00České Budějovice - Olomoucon-line
16:00Slavia - Příbramon-line
18:25Ostrava - Spartaon-line

Reklama

Související témata: