Hlavní obsah

Desítky policistů dohlédnou na odjezd sparťanských fanoušků do Ostravy

Desítky policistů dohlédnou v neděli na odjezd fotbalových fanoušků do Ostravy, kde se hraje rizikový zápas mezi Baníkem Ostrava a Spartou Praha, které může hodně napovědět, do získá titul. Potvrdila to mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Do akce policie nasadí členy speciální pořádkové jednotky a útvaru pro boj s organizovaným zločinem.

Foto: René Volfík, ČTK

Policisté zasahují proti fanouškům Sparty.

Článek

Sparťanští fanoušci plánují sraz v 11.30 na Hlavním nádraží v Praze. Rychlíkem Olše by pak měli odjet do Ostravy ve 12.11. Není vyloučeno, že je ve vlaku budou doprovázet policisté. V případě, že do Ostravy pojede větší množství problémových fanoušků auty, budou je doprovázet také na silnicích, a to i při návratu do metropole, dodala mluvčí.

České dráhy posílí vlak, kterým budou fanoušci cestovat. Jak z Prahy, tak i z Ostravy. "Vlaky budou posíleny o pět vozů," řekl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Do akce v Ostravě pak bude nasazeno několik set policistů a ze vzduchu bude situaci monitorovat vrtulník. Ostravský dopravní podnik pro sparťanské fanoušky přistaví k vlaku autobusy, kterými se mohou dopravit až ke stadionu. Policie je však připravena i na pochod rowdies. Odjezd fanoušků Sparty z Ostravy je naplánovaný na 23.30.

Zápas v Ostravě je vyprodaný. Lístky určené pro domácí fanoušky zmizely z pultů během osmi hodin. Pro pražské fanoušky bylo vyhrazeno 500 vstupenek.

Reklama

Související témata: