Hlavní obsah

Zdrcená a v ústraní, Slavia začíná zkoušet tým pro novou sezónu

PRAHA

Čekají je čtyři poslední zápasy sezóny, mají však před sebou už jen trápení a beznaděj. Fotbalisté Slavie jsou v lize uprostřed tabulky a v Ondrášovka Cupu skončili v semifinále, takže mají na svědomí nejhorší sezónu v histrorii klubu od rozpadu federace. V neděli obhájci titulu hostí Příbram a v Edenu bude k vidění duel o osmé místo...

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jablonecký Pavel Drsek (vlevo) v souboji se slávistou Milanem Černým.

Článek

Na podzim Slavia prohrála v Příbrami 0:1, tentokrát by chtěla alespoň částečně přiložit náplast na středeční vyřazení z domácího poháru. „Do konce ligy zbývají čtyři zápasy, takže určitě musíme nějaké body ještě udělat, abychom neskončili na místě, kde momentálně jsme. To je nedůstojné Slavie,“ poukazuje trenér František Cipro.

I když je ve hvězdách, co se v Edenu v létě stane, kouč už směřuje tým k příštímu ročníku. „Ve zbývajících zápasech mimo jiné zkusíme postavit některé hráče, kteří by měli ukázat, zda mají nebo nemají na to, aby ve Slavii zůstali. Na druhou stranu by také měli nastupovat hráči, kteří ve Slavii budou, abychom mohli pomalu připravovat mužstvo na novou sezónu,“ vysvětluje vršovický kouč.

Nálada v kabině je logicky bídná. „Po vyřazení z poháru psychická deka na mužstvu samozřejmě leží. V hlavách to tam zkrátka je, nebudeme si nic nalhávat. Ale jede se dál, v neděli máme další zápas,“ líčí Cipro.

Když s hráči u videa rozebíral odvetu s Jabloncem, nevěřícně kroutil hlavou. „Když to vidíte ještě jednou, tak jsou to nepochopitelné věci. To, jak řešíme finální situace před brankou i to, jaký gól jsme schopni dostat,“ připomíná fatální malou domů v podání dvojice Grajciar - Vaniak.

Cipro alespoň kvituje, že se rozsáhlá marodka po posledním utkání nerozrostla. S týmem již trénují Vomáčka a Kaufman, do závěrečných duelů v sezóně však určitě nezasáhnou.

Reklama

Související témata: