Hlavní obsah

VIDEO: Brno nakonec díky Dostálkovi urvalo s Plzní aspoň bod

BRNO

Fotbalistům Brna se podařilo vyrovnávací brankou Dostálka v poslední minutě zápasu uhrát remízu s Plzní 2:2 a tím ukončit sérii pěti zápasů bez bodového zisku. Brňané sice vedli od 12. minuty brankou Rabušice, aktivnější Plzeň však góly Rezka a Koláře výsledek otočila. Na obou brankách měl finální přihrávkou podíl Horváth. Finalista Poháru ČMFS Plzeň už v šestém ligovém zápase nevyhrála.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Brněnský Richard Dostálek (čelem) se zase mohl radovat.

Článek

Hned ve druhé minutě dala Viktoria svému soupeři najevo, že její největší údernou silou je útok. Brněnští zadáci jen přihlíželi, jak mezi nimi bleskově pronikl Kolář a jeho sólo zachránil až včasným vyběhnutím brankář Doležal, jenž stačil míč v pádu odkopnout. Hosté pokračovali v ofenzivně laděném fotbalu, proti kterému zraněními oslabení Brňané čelili jen s velkými obtížemi. Pokoušeli se hlavně o rychlé protiútoky, první se jim vydařil ve 12. minutě. Technicky vybavený Kalabiška unikl po levé straně a akci dokončil Rabušic, jenž trefil míč do protipohybu brankáře Daňka a otevřel skóre.

Po inkasované brance hosté ještě zvýšili své úsilí, jednu z možností k vyrovnání neproměnil po čtvrt hodině hry Bystroň, jehož hlavička minula branku. Srovnat skóre se podařilo Plzni ve 34. minutě. Horváth z pravé strany vystřelil, míč přizvedl obránce Trousil hlavou na břevno, od kterého se míč odrazil přímo před Rezka, jenž jej pohotově vrátil do sítě.

V závěru poločasu dostala hra větší tempo, brněnský Dostálek ve 38. minutě zakončil vyloženou šanci pouze slabou střelou do rukou brankáře Daňka. Před přestávkou ještě zahrozil z trestného kopu Horváth, jeho technickou střelu stačil Doležal pěstmi v pádu vyrazit.

Také po změně stran měla Plzeň režii zápasu ve svých rukou. V 50. minutě Pernica v tísni odkopl míč pouze k Horváthovi, po jehož přesném centru přidal hlavou Kolář druhou branku. Brňané zcela vypadli ze své role, jejich hra sklouzla do křečovitosti, nepřesně kombinovali a zcela umožnili soupeři převzít iniciativu.

V koncovce se už ale Plzeň neprosadila, Petržela těsně minul branku a ve druhé šanci mířil jen do brankáře Doležala, Rezek trestného kopu trefil tyčku. Brňané se probrali až v závěrečných dvaceti minutách, v záblescích šancí Oklešťkovi i Rabušicovi chyběla lepší orientace. V závěru vrhli domácí fotbalisté všechny síly do útoku a z tlaku se podařilo Dostálkovi vyrovnat.

1. FC Brno - FC Viktoria Plzeň 2:2 (1:1)
Branky: 12. Rabušic, 90. Dostálek - 34. Rezek, 50. Kolář. Rozhodčí: Kovařík - Urban, Santarius. ŽK: Dostálek, Husár - Rada. Diváci: 1821.
Brno: Doležal - Pernica, Križko, Trousil, Husár - Dostálek, Huška (75. Borák), Polách (65. Okleštěk) - Rabušic, Šural (81. Dvorník), Kalabiška. Trenér: Beránek.
Plzeň: Daněk - Rajtoral (66. Ševinský), Hájovský, Bystroň, Limberský (70. Lecjaks) - Petržela (87. Navrátil), Kolář, Horváth, Rada, Jiráček - Rezek. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: